Tämän kevään yhdeksi kotitoimistomme suosikkilounaista on noussut parsasalaatti uppomunalla. Yksinkertainen salaatti on tarpeeksi täyttävä, jotta sillä jaksaa seuraavaan ruokailuun saakka. Herkullinen kevättä täynnä oleva makupala. Ilmakuivatun kinkun tilalle voi laittaa myös kylmäsavustettua lohta tai vaikka lämminsavuakin. Se vaan on niin hyvää. Jos lounaasta haluaa oikein todella hyvän voi lasiin kataa vielä hieman rieslingiä. Kotitoimiston etuja, ei autoilua lounaan jälkeen.
Uppomuna
Instructions
- Uppomunan tekeminen on helppoa. Ohjeita noudattamalla en ole vielä saanut ainokaistakaan epäonnistumaan. Sen tekemiseen ei myöskään mene aikaa kuin muutama minuutti. Tee parsasalaatti valmiiksi ennen uppomunan tekoa.
- Laita kattilaan 1 l vettä.
- Riko muna lasiin, älä sekoita.
- Laita vesi kiehumaan, anna kiehua 2 minuuttia ja lisää kiehuvaan veteen 0,7 dl etikkaa.
- Tee veteen pyörre kauhalla ja kaada muna pyörteeseen läheltä veden pintaa.
- Lisää pyörrettä, jos se on hidastunut. Anna hautua 2 minuuttia.
- Nosta muna reikäkauhalla.
Parsa
Parsan puumainen varsi napsahtaa poikki helposti oikeasti kohdasta, kun taittaa reilusti alaosasta. Huuhtele parsat vielä kevyesti ja keitä 3 minuuttia. Nosta parsat lautaselle, ripottele päälle sormisuolaa. Lisää voita tai oliiviöljyä. Raasta päälle vuohenjuustoa tai parmesania. Lisää ilmakuivattua kinkkua. Nosta uppomuna päälle ja riko sitä hieman ennen tarjoilua.
Maukasta viikonalkua!
2 comments
Kokeilin toissapäivänä ekaa kertaa uppomunien valmistamista ja se olikin helppoa. Leivoin todella hyvää parmesaanileipää ja tuli fiilis, että se leipä olis aika superihanaa Eggs Benedictin leipänä. Ja sit piti kokeilla uppomunien valmistamista – ihania olivat. Tosi kiva tämä salaatti. Yksinkertaista ja maukasta.
Tiedän tunteen, kuvittelen just sinun lailla niiden olevan jotakin ihme rakettitiedettä ja olin yllättynyt helppoudesta. Simppeliä herkuttelua 🙂