Yksi perheemme ikuisista suosikkisalaateista on parsakaali-kukkakaali-pekoni-rusinasalaatti. Salaattia oli rippijuhlien noutopöydässä ja siitä tykättiin aivan valtavasti. Poikani pyysi kyseistä salaattia erikseen juhliin ja tottahan toki tein. Nyt on aivan paras aikakin tälle, kun salaatin saa tehtyä kotimaisista kaaleista.
Salaatti tehdään raaoista kaaleista eli ravintoarvot säilyvät salaatissa. Parsakaali-kukkakaali-pekoni-rusinasalaatti on ihana suolaisen ja makean liitto, kun sekaan lisätään paistetut pekonit ja rusinat. Majoneesi antaa kermaisuutta kokonaisuudelle. Uskokaa pois, tämä on todellinen herkku.
Maistuu ihan sellaisenaan ja kaiken mahdollisen lisukeena.
Tämä on siis ehdottomasti perheemme suosituin salaatti, jos tavallista vihreää salaattia kotitekoisella ranskalaisella salaattikastikeella ei lasketa. Jos et ole vielä kokeillut tätä kastiketta, niin nyt on hyvä hetki addiktoitua myös siihen. Sen avulla syö kevyesti monta pussillista salaattia.


Parsakaali – kukkakaali – pekoni – rusinasalaatti
Ainekset
- 1-2 kukkakaalia
- 1 pieni parsakaali
- 1 pkt pekonia
- 1,5 dl rusinoita
Kastike
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
- Leikkaa kukkakaalista ja parsakaalista kukintoja kulhon pohjalle. Ruskista pekoni pannulla tai grillissä ja jäähdytä talouspaperin päällä. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja lisää salaattiin rusinoiden kanssa.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Lisää kastike salaattiin ja sekoita. Laita salaatti hetkeksi jääkaappiin vetäytymään ennen tarjoilua.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
4 comments
Onpa hauskan ja ihanan mielenkiintoinen yhdistelmä. Onnea vielä koko perheelle ja ihanaa viikonloppua <3
Oi herrajjee, tää oli mielettömän hyvää! Kiitos ohjeesta, perhe isointa 68 v ja pienintä 1 v 6 kk myöten söi koko ison kulhollisen ja pyysivät tekemään heti huomiseksi lisää 🙂
Miten ison vierasmäärän tuolla annoksella ruokkii? Meille on tulossa 20 hengen vierasjoukko.
Se riippuu niin paljon mitä muuta tarjottavaa on. Jos tarjolla on myös muita salaatteja ja muuta tarjottavaa niin tee tuplana. Tämä on meillä ollut aina yksi suosikkisalaateista seisovassa pöydässä. Säilyy hyvänä kolmekin päivää, jos kaikki ei kulu.