Ranskalaisen keittiön ihanuuksia ovat loppumattomat äyriäisreseptit, jotka antavat lohtua loppumattomaan matkakuumeeseen. Pastiksella liekitetyt ravunpyrstöt on perheemme (myös lasten) suosikki. Liekityksestä huolimatta se on äärimmäisen helppo ja nopea tehdä ja tulos maistuu syntisen hyvältä.
Tähän voi käyttää kokonaisia jättikatkarapuja, mutta olen oikaissut tässä ja halunnut tehdä asian vielä helpommin. Käytän ravunpyrstöjä, joita ei tarvitse kuoria syöntivaiheessa. Voi vain imeyttää ihanaa kastiketta ja rapuja leivän päälle tai nauttia kokonaisuutta majoneesin ja kotitekoisten ranskalaisten kanssa.
Jos haluat päästä hyvään viikonloppu moodiin perjantaina, niin tässä upea resepti siihen. Sanomattakin selvää on, että resepti on hyvin viiniystävällinen ja erityisen samppanjaystävällinen. Syntymäpäivänäni nautimme nämä kaappien kätköistä kaivamani Perrier-Jouet Grand Brut samppanjan kanssa, jota uskallan suositella sopivuutta.
Resepti on alunperin löytynyt Mimi Thorissonin A Kitchen in France -kirjasta ja muuntunut keittiössämme hieman
Muita herkkuja:
– Gratininoidut sinisimpukat
– Kampasimpukkaleivät
– Rapurisotto



Kokeile myös muita blogin rapureseptejä, kuten
Henri Alenin helppo paella á la Muru
Bouillabaisse
Blogin kaikki Ranskan herkut löytyvät täältä

Pastiksella liekitetyt ravunpyrstöt
Ainekset
- 2 rkl extra-virgin oliviöljy
- 2 shalottisipulia ohuesti siivutettuna
- 2 valkosipulinkynttä ohuelti siivutettuna
- 400 g ravunpyrstöjä pakasteesta
- 2 rkl Pastis -anisviina (myös Sambuca tai Pernod tai muu anisviina käy myös. Alkoholiprosentti pitää olla n. 40% liekityksen vuoksi)
- 3 rkl valkoviiniä kuivaa
- 20 kirsikkatomaatteja puolitettuina
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl voita
- 1/4 chilijauhetta
- ruohosipulia
Valmistusohje
- Sulata ravunpyrstöt ohjeen mukaisesti ja nosta ravut siivilään hetkeksi.
- Ota iso pannu esim. wokpannu. Lämmitä oliiviöljy ja kuullota sipulit siinä noin 3 minuuttia. Nosta lämpötilaa ja lisää sulatetut ja valutetut ravut pannulle. Jos ravut ovat kypsiä, niitä ei tarvitse kypsentää vain lämmittää. Jos käytit raakoja ravunpyrstöjä, odota että rapujen väri muuttuu punertavaksi ja kuultavaksi n. 3-4 minuuttia.
- Ota valkoviini valmiiksi pöydälle Lisää Pastis kuumalle pannulle. Sytytä pitkä sytytin tai pitkä tulitikku. Ota pannu pois liesituulettimen alta ja laske tikku pannun lähelle. Heiluttele pannua kun liekki palaa ja sammuu itsestään. Kaada valkoviini sekaan ja anna kiehua kevyesti vielä 3 minuuttia.
- Lisää puolitetut kirsikkatomaatit, suola ja pippuri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laske lämpötilaa ja lisää sekaan voi ja chili. Kastikkeen pitäisi olla kiiltävää ja rapujen kypsiä.
- Siirrä tarjoiluastiaan ja koristele ruohosipulilla.
- Nautin leivän päällä tai tarjoile ranskalaisten ja majoneesin kanssa.