Vuoden ensimmäinen ruokaresepti blogiin. Ihanaa pehmeää ja parantavaa kurkuma-kurpitsakeittoa. Tiedättehän, että kurkuma poistaa tulehduksia? Sen lisäksi se tietysti värjää kaiken keltaiseksi eli syö siististi, äläkä visko keittoa paidalle.
Täällä käydään hitaalla ja muhitellaan uusia suunnitelmia suurella hartaudella ja välillä epätoivoon vaipuen. Tammikuu on toivoa täynnä vai miten se meni? Ruokakokeiluni ketogeenisellä päättyi joulukuun alussa ja totesin, ettei se ole minun juttuni. Minä tarvitsen kasviksia, marjoja ja hedelmiä, enkä halua elää ilman niitä. Totesin myös, ettei ruokavalio sopinut minulle. Viiden viikon aikana painoni ei hievahtanut mihinkään suuntaan, kun taas mieheni paino samalla ruokavaliolla laski hyvällä vauhdilla. So typical, end of story!
Syön siis hyvällä mielellä ihanan pehmeitä ja lämmittäviä kasviskeittoja lounaaksi.
Jos ette ole vielä kokeilleet pehmeän mausteista porkkana-kikhernekeittoa niin linkin kautta pääsette reseptiin. Tätä nautittiin viime viikolla.
Tämän ihanan kurkuma-kurpitsakeittoreseptin löytää Karitan Tykän -blogista, josta löytää muitakin hyvää tekeviä reseptejä.
Minä en ottanut tällä kertaa siemeniä säilöön, mutta muuten noudatin reseptiä. Dijon-sinapin jätin pois. Kannattaa tehdä kerralla tupla-annos, niin tästä riittää useammallekin päivälle.


Kurkuma-kurpitsakeitto
Ainekset
- 650 g myskikurpitsa kuorittua ja siemenetöntä, ota siemenet säilöön
- 1 sipuli
- 3 valkosipuli kynttä
- 1 rkl oliiviöljy
- 2 dl kookosmaito noin 17 % rasvapitoisuus
- 2,5 dl kasvisliemi tai vettä jos haluat
- pala inkivääri raastettua tuoretta
- pala kurkuma tuoretta raastettua TAI iso teelusikallinen tai kaksi kurkumajauhetta
- 1 tl dijon- sinappi
- suola
- mustapippuri
- cayennepippuri jos kaipaat lisää potkua. Ehdottomasti hyvä idea!
- oliiviöljy
- siemenet paahdettuna
- lehtivihreä
Valmistusohje
- Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja kuori sekä pilko sipuli, valkosipuli ja kurpitsa. Sekoita oliiviöljy sipulin, valkosipulin ja kurpitsan sekaan ja levitä pellille. Voit paahtaa samaan aikaan myös siemenet, mutta tarkkaile etteivät pala. Siemenet valmistuvat noin vartissa.
- Paahda kasviksia noin 30 minuuttia tai kunnes kypsiä.Annan jäähtyä hiukan ja kaada kaikki raaka-aineet kookosmaidon, kasviliemen ja mausteiden kanssa tehosekoittimeen. Sekoita silkkisen sileäksi ja tarkista maku. Voit tehdä soseutuksen myös sauvasekoittimella kattilassa.
- Kaada kattilaan ja lämmitä.
- Annostele lautasille ja ripottele päälle paahdettuja siemeniä, yrttejä, pinaattia, papuja, rukolaa tai vaikka paistettuja sieniä – myös kuutiotu omenasilppu toimii ihanasti keikon päällä
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening …