Paketillinen pekonia sai aikaan pekonipasta inspiraation, jonka Hanna ja Alexander olivat jalostaneet Safkaa-kirjaansa, jonka minä kiitollisesti käytin pienillä muutoksilla. Chili-pekonipasta oli vähän liian tulinen tyttärelleni, vaikka ei kovin väkevää mielestäni ollutkaan. Thaimaasta tuodut kuivatut chilit antavat potkua aika hyvin, joten tämä kannattaa huomioida pastaa tehdessä. Tuoretta chiliä voi käyttää aivan yhtä hyvin, mutta chiliä kannattaa laitaa vaikka 1/4 tai puolikas alkuun freesaukseen.
Kurkkaa myös
Chorizopasta mozzarellalla
Savulohipasta
Kape Aihisen paras makaroonilaatikko


Chili-pekonipasta
Ainekset
- 140 g pekonia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl chiliä kuivattua
- 1/2 keltasipulia
- 1 dl valkoviiniä
- rosmariininoksa
- 1 tl kuivattua timjamia
- laakerinlehti
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa
- mustapippuria
- 400-500 g spagettia gluteenittomana jos tarvetta
- 2 dl parmesaania
- persiljaa
Valmistusohje
- Laita hyvin suolattu vesi kiehumaan isoon kattilaan.
- Viipaloi pekoni parin sentin mittaisiksi siivuiksi ja paista kuumalla pannulla kunnes se on rapeaa.
- Nosta reikäkauhalla pekonit talouspaperin päälle, johon ylimääräinen rasva saa imeytyä.
- Kaada pannun pohjalle 3 rkl oliiviöljyä ja freesaa kuivattua chiliä ja kuutioituja sipuleita kolmisen minuuttia.
- Kaada mukaan valkoviini sekä yrtit. Anna porista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä.
- Nappaa rosmariini pois pannulta.
- Lisää kerma ja kiehauta.
- Laita rapeat pekonit mukaan ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
- Keitä pasta ohjeen mukaan, lisää keitetty ja lävikössä valutettu pasta kastikkeeseen. Pyöräytä raastettu parmesaani pastan sekaan. Anna vetäytyä hetkinen, tarjoile. Ripottele päälle persiljaa.
2 comments
Näyttääpä herkulliselta! Pekoni sopii pastaan todella hyvin, pitääkin kokeilla miltä chili vaikuttaa 🙂
Meillä kokeillaan tätä huomenna vapaapäivän kunniaksi.