Pekoniset grilliherkkusienet valkohomejuustolla täytettynä, halloumia, possupihvit ja salaattia. Siinä helppoa ja nopeaa kesäruokaa.
Viikonloppu ylitti kaikki odotukset. Aurinko armas paistoi ja paistoi ja vaikka tuuli vähän yritti vihmoa, onnistuin suojautumaan lämpimän viltin sisään iltasella tähtiä tuijottamaan. Lämpimistä kesäöistä on turha puhua, mutta villasukat ja kumisaappaat jalassa tarkeni jo. Loppuperhe viskasi talviturkin pois, minähän kävin uimassa jo pari viikkoa sitten. Kerrankin voin rehviä asialla.
Grilli on puunattu kesäkuntoon ja avajaiset vietetty. Törmäsin juttuun, jossa sanottiin “Minä en täyttäisi herkkusieniä. Se on meille Grillimaisteri-kiertueella ihan vitsi kun joka vuosi siellä on “ne herkkusienentäyttäjät”, huippukokki Rehbinder kertoo. What? En nyt ymmärrä mitäköhän herra huippukokki tarkoittaa. Mielestäni makuaistini on suhteellisen hyvin kehittynyt ja en vielä ole jättänyt sienten grillausta väliin. Tapoja on monenlaisia. Tästä jutusta suivaantuneena kipaisin heti kauppaan ja ostin paketin sieniä. Oliko minulta ehkä mennyt jotakin ohi. No ei ole, ne on ihan hyviä edelleen.
Pekoniset grilliherkkusienet juustolla
Ainekset
- 250 g herkkusieniä
- 1 pkt Castello valkohomejuustoa
- 1 pkt pekonia
Valmistusohje
- Puhdistin sienet sudilla, irroitin jalan, lisäsin sisään valkohomejuustoa ja kiedoin komeuden pekoniin. Sienten jalat laitoin folioon keitettyjen perunoiden kanssa, loraus öljyä ja ripaus suolaa, sekaan murskasin valkosipulia ja päälle laitoin nokareen maustamatonta tuorejuustoa. Nyytti kiinni ja grilliin.
- Sienet grillasin parillalla, ensin nurinperin ja lopuksi täytepuoli ylöspäin. Pois otetaan kun sieni on sopivan pehmoinen ja pekoni hyvässä värissä.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
6 comments
Nämä on todellinen grilliklassikko. Itse olen näitä tehnyt ensimmäisen kerran jo 20 vuotta sitten. Silloin jokirapusulatejuustotäytteellä.
Grillatut sienet on ihan parasta <3 Juuri eilen niitä tehtiin landella.
-Heidi
Peukku grillatuille sienille. Meillä täytteenä on useimmiten ollut mustapekkaa.
Klassikko ja syystä 🙂
Nyt iski grillihimo! Ehkäpä torstaina olisi sienien aika 🙂
Makuja on monia, mutta minäkin liputan kyllä täytettyjen herkkusienien puolesta.
Eilen meille tuli Kamado kotiin, joten näitä tulee kyllä varmasti tehtyä tänä kesänä useammankin kerran.