Olen saanut paljon kyselyitä siitä, mitä syötän lapsille kesälomalla. Todellisuudessa milloin mitäkin, mutta totta puhuen ongelman ydinhän on se, että lapset syövät kaksi kertaa päivässä lämpimän aterian ja meillä aikuisille toinen korvautuu salaatilla. Valitettavasti meidän Pikku Murut eivät syö lautasellista salaattia vaikka millaista kastiketta siihen laittaisin. Ehkä muutaman vuoden päästä maistuu. Perunoita ei tule keitettyä kahta kertaa päivässä, joten todella usein perunat korvautuvat pastalla toisella aterialla. Tästä jutusta löytyy useampikin ratkaisu muksujen lounasongelmaan ja kaikki on hyväksi havaittu ja hyväksytetty by Pikku Murut.
Tänä kesänä meillä on nyytitelty. Nyyttejä on monenlaisia. Japanissa on gyozanyyttejä, Nepalissa momoja, Kiinassa wontoneita, Italiassa ravioleja ja Venäjällä on pelmeneitä. Nyyttien taikina kaulitaan ohueksi ja sisään tehdään erilaisia täytteitä. Pelmeneissä on usein riistaa, possua, nautaa ja sieniä. Ne keitetään vedessä joka on maustettu laakerinlehdillä ja pippurilla tai lihaliemessä. Tapoja tarjota nyyttejä on aivan varmasti yhtä monta kuin nyytin tekijääkin.
Tämän kesän kiireisen arjen pelastajana ovat toimineet edulliset Deliciestin pakastepelmenit. Tykkään siitä, että nämä antavat mahan täytettä lapsille vähän enemmän kuin tavallinen pasta, tarjoavat vaihtelua, valmistuvat nopeasti, ovat lisäaineettomia ja edullisia sekä maistuvat ihan yhtälailla aikuisille. Se tuleeko ruoasta gourmeeta vai arkiruokaa riippuu pitkälti siitä mitä pelmenien kanssa tarjoilee. Deliciestin häränliha- ja hirvipelmenit kuullostavat jo aika erinomaiselta, mutta niitä en valitettavasti löytänyt kaupasta, sellaisiakin on
Totta puhuen en ollut koskaan aiemmin tajunnut, että tällaisia löytyy pakasteesta. 5-10 minuuttia kiehuvassa vedessä ja ne ovat valmiita. Sen jälkeen onkin täysin omasta luovuudesta kiinni, mitä niiden kanssa tarjoilee. Venäläisittäin kylkeen laitetaan vain smetanaa ja suolakurkkua. Minulle maistuu toki niinkin, mutta lapsille ei.
Pelmenikeitto on yksi vaihtoehto, jolloin voit tehdä liemipohjan ja laittaa lopuksi pelmenit sekaan. Toki voit laittaa nämä mihin tahansa keittoon korvaamaan vaikka perunat.
Ensimmäiseksi kokeilin keitettyjen pelmenien sekaan Deliciestin smetanaa, koskenlaskijan sulatejuustoa ja reilusti mustapippuria, yksinkertaisuudessaan loistavaa.
Kaikkein helpoimmalla pääsee kun pelmenien sekaan sulattaa voita ja tirauttaa vähän sitruunaa päälle, ripaus sormisuolaa ja valmista. Tämän helpommaksi ei lasten ruoanlaitto mene, eikä tarvi kärsiä huonoa omaatuntoa siitä etteikö ruoka olisi hyvää. Lisuukkeeksi voi keitellä vaikka parsakaalia samassa kattilassa pelmenien kanssa, jotta saa vähän kasviksiakin sekaan.
Kysäisin ihan mielenkiinnosta mitä lapset haluaisivat kokeilla pelmenien kanssa ja sehän tuli kuin tykin suusta – Pelmeni Carbonara. What?
No mammahan tekee työtä käskettyä. Jos lapset eivät tykkää valkosipulista, niin sen voi jättää pois. Mustapippuria voi laittaa vähän ja jättää myllyn pöytään, josta jokainen voi lisätä mieleisensä määrän ruokaan. Minä tykkään laittaa reilusti.
Pelmenit ovat suomalainen perheyrityksen Deliciestin tuotteita. Pakastealtaasta löytyy useita eri makuvaihtoehtoja ja myös kasvissyöjälle on oma vaihtoehtonsa. Minun ja lasten suosikki oli lihapelmeni. Varmimmin pelmeneitä löytyy K-kauppojen pakastealtaista. Deliciestin smetana taitaa ollakin suurimmalle osalle tuttua, mutta jos ette ole kokeilleet niin kannattaa – siinä on hinta-laatusuhde kohdallaan.
Beach House Kitchenin Heli oli tehnyt pelmeneistä cocktailpaloja, aika kiva idea vai mitä?
Pelmeni Carbonara
Ainekset
- 1 pussi Deliciest lihapelmenejä 400g
- 1/2 lihafondikuutiosta
- 170 g pekonia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl Pecorinoa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Silppua pekoni saksilla tai veitsellä. Hienonna valkosipuli. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista kunnes ruskistuu, sekoittele hyvin että palaset irtoavat toisistaan. Lisää loppuvaiheessa valkosipuli mukaan pannulle.
- Kiehauta isossa kattilassa runsaasti vettä ja lihaliemifondia. Lisää pelmenit kiehuvaan veteen suoraan pakasteesta. Keitä paketissa mainittu aika. Lihapelmeneissä keittoaika on 5 minuuttia.
- Pelmenien kiehuessa vatkaa kulhossa sekaisin kananmunat, kerma ja Pecorinoraaste. Kun pelmenit ovat valmiita, valuta ne lävikössä tai nosta reikäkauhalla pannulle pekonin sekaan. Lisää lämpöä ja kaada kermaseos sekaan. Anna lämmetä hetki, mutta älä kypsennä.
- Tarjoile mustapippurin ja basilikan kera tai juuri niin kuin herkuttelijat haluavat.
Kaupallinen yhteistyö Deliciest
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
19 comments
Pelmenit ovat ihania, kun ne käyttää keittämisen jälkeen pannulla ja paistaa niille kauniin rapsakan pinnan. Seuraksi vaikka tulista adjikaa. Meilläkin uppoaa lapsille ihmeen hyvin, ja hyvä niin. Ihanan helppoa kesäruokaa.
Just sitä helppoutta minäkin arvostan juuri nyt. Pitääpä koittaa myös paistamalla, kiitos vinkistä 🙂
Näitäpä pitää kokeilla, vaikka lapsia ei kotona enää olekaan, niin välillä tekee mieli päästä helpolla ruoanlaitossa. Tuo Carponara olisi varmasti mieheni mieleen 🙂
Kannattaa ehdottomasti kokeilla 🙂
Näitä pelmeneitä haluan kyllä maistaa!
Oli ainakin minun mieleeni, mutta lapsillekin jäi vähän 😉
Meillä syödään myöskin kaksi lämmintä päivässä ja välillä on ajatuspulma ruoan kanssa. KIitos vinkistä, en ole koskaan näitä nähnyt. Taidan kuikuilla 🙂
Käsittämätöntä miten paljon muksut tarvitsevat ruokaa, eikä tilanne taida olla helpottumaan vaan päinvastoin 🙂
Deliciestin pelmenit on kyl mahtavia! Latviassa käydessäni kyllä vähän kateellisena katselin pakastekaapin pelmenivalikoimaa!
Siellä on varmasti 1000 ja 1 vaihtoehtoa 🙂
Ihan uusi tuttavuus minulle nämä pakastepelmenit. Täytyypä kurkata lähikaupan pakastealtaaseen seuraavalla kerralla sillä silmällä!
Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia ja todella hyvä hätävara säilyttää pakastimessa.
Meillä on näitä kasvisvaihtoehtona pakastimessa. On aika kiva ja nopea ruoka sellaisiin hetkiin kun ei jaksa vääntää mitään ja ruokaa on saatava heti nyt!
Minäkin ostin aika isohkon kassillisen näitä mökin pakastimeen helpottamaan mökkielämää 🙂
Meillä syödään näitä myös! Lapset tykkää kovasti:)
Oli myös meidän lasten mieleen ja aikuisten myös. Tosi kiva uusi tuttavuus 🙂
Aikoinaan venäläisen tuttuni kautta tutustuin pelmeneihin ja muodostuivat jo silloin lasten suurherkuksi. Äitikin pääsi helpolla ruoan laitossa. Yksi meidän lasten suosikkiversio pelmeneistä oli kun keitetyt pelmenit sekoitettiin pastakastikkeen joukkoon ☺
Tosi monikäyttöisiähän nämä ovat, kun antaa mielikuvituksen laukata niin näistähän voi tehdä melkein mitä tahansa.
Pelmenien suurkuluttajana voin vain sanoa että toimii. Pelmenit on tuttu Venäjältä, työn kautta ja monella tavalla sielläkin muunnellaan. Itse teen usein keittoa. Tämä carbonaraa-versio oli yksi onnistuneimmista.