![]() |
Pulloa koristavat Japanissa Shikokun saarella sijaitsevan Kochin kaupungin koordinaatit Kuva: Altia |
Alkoholipitoisuus 15 %
Sokeripitoisuus 160 g/l
Hinta: 12,48 Alko
Tuoksu: sitrushedelmiä, inkivääriä
Maku: Voimakkaan sitruksinen maku, lämpimänä puskee liikaakin läpi, jäähtyneenä tasapainoisempi maku
Tämä on vähän kuin Beaujolais Nouveau, pakko maistaa. Erona kuitenkin se, että näistä yleensä pidän. Blossa 12 oli yllättävä. Ensimmäinen maistelu tapahtui glögin ollessa kuumaa, maku oli erittäin sitruksinen. Glögin jäähtyessä aloin pitämään mausta ja haaleana sanoisin sen olleen jo hyvää. Glögin voi siis nauttia lämmitettynä tai huoneenlämpöisenä. Kannattaa kokeilla eri versioita.
Kymmenettä vuotta juhlistava BLOSSA 12 on saanut makunsa sitrushedelmä yuzusta ja inkivääristä. Tuloksena on jännittävä makuelämys, jossa Pohjolan glögikulttuuri kohtaa Kaukoidän hedelmät. Yuzun ja inkiväärin yhdistelmä antaa glögille hienostuneen makeuden ja happamuuden harmonian. BLOSSA 12 -glögissä tuoksuvat inkivääri, greippi ja mandariini, joita seuraavat perinteisten glögimausteiden aromit.
Blossan suosittu vuosikertaglögi täyttää 10 vuotta. Tänä vuonna inspiraatiota on haettu Itä-Aasiasta, ja BLOSSA 12 onkin maustettu yuzulla ja inkiväärillä. Yuzu on Japanissa viljeltävä sitrushedelmä, jonka makua voisi kuvailla greipin ja mandariinin sekoitukseksi.
Tämän vuoden glögiin on käytetty yhteensä 7000 litraa yuzun mehua. Yuzua ei syödä tuoreena, koska se on erittäin hapanta ja täynnä siemeniä. Sen sijaan siitä puristetaan mehua, jota käytetään itäaasialaisessa keittiössä kastikkeiden, viinietikoiden, juomien ja marmeladien maustamiseen. Myös yuzu-hedelmän kuori otetaan talteen ja käytetään ruoan koristeena tai kandeerattuna.
Tämän vuoden pullon takana on ruotsalainen suunnittelutoimisto McCann. Pullo itsessään on valkoinen, kun taas korkin väritys on punainen. Pulloa koristavat Japanissa Shikokun saarella sijaitsevan Kochin kaupungin koordinaatit. Siellä tämän vuoden glögiin käytetty yuzun mehu on nimittäin tuotettu. Lähde: Altia
Lunta toivoen, oikein ihanaista viikonloppua hellan ja viinilasin välistä!
6 comments
Altialta vinkkasivat että juoma kannattaisi testata kylmänä sushin kanssa. Kuulostaa sushifanin korvaan sen verran houkuttelevalta että on varmaan pakko kokeilla 🙂
Minulla myös sushikausi menossa, wasabi koukuttaa 🙂 Kiitos vinkistä, tuo pitää ehdottomasti kokeilla ja pian.
OK, eli pitänee testata kylmänä. Kuumana mielestäni ei ollut hääviä. Jopa 2010 sahrami oli parempi, vaikkei kummosta sekään.
Yleensä olen kyllä näistä Blossista tykännyt, jopa niin, että joka vuosi on Blossa haettu, vaikkei sitä Suomesssa olis edes myyty…
Kiitos vinkistä, annan sille vielä toisen mahdollisuuden!
Nyt tuli paineita ;), kerro sitten mitä pidit?
Blossa on aina yhtä houkuttavaa, viime vuosina olen ostanut myös Loimun vuosikertaglögiä. Olispas kiva kuulla sinun kommentit tämän vuoden Loimusta!
Suuri glögimaistelu on vasta alussa, joten lisätän myös Loimu listalle 🙂