Kalastajan lohikakku on näyttävä herkku, niin alkuruoksi kuin piknik koriinkin. Olen myös tehnyt tästä kakun irtovuokaa käyttäen ja se toimii upeasti juhlissa isompana versiona. Pohja syntyy maalahden limpusta ja gluteenittomaan versioon voi käyttää jotakin vastaavaa gluteenitonta leipää.
Kokeile myös
Lohikakku juhlien noutopöytään
Gorgonzola juustokakku
Tapaksia tonnikalatahnalla uusista perunoista


Kalastajan lohikakku
Ainekset
Täyte:
- 200 g kylmäsavulohta pieneksi kuutioituna
- 150 g keitettyä perunaa kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
- 3 dl tilliä hienonnettuna
- 4 rkl punasipulia pieneksi kuutioituna
- n.3/4 dl piparjuurta hienoksi raastettua
- 1 dl kurkkua pieneksi kuutioituna
- 1 rkl sitruunanmehua
- 2 dl smetanaa
- suolaa
Pohja:
- 130 g Maalahden limppua tai vastaavaa gluteenittomana
- 75 g voita
Valmistusohje
- Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja laita hetkeksi jääkaappiin.
- Leikkaa leipä paloiksi ja laita tehosekoittimeen, pyöräytä tasaiseksi ja lisää voi paloina. Anna pyöriä kunnes massa on tasaista.
- Rakenna kakut tarjoilulautasille stanssin avulla. Alimmaiseksi leipää, sitten lohiseosta, leipää ja lohiseosta.
- Voit myös tehdä sopivaan muottiin yhden isomman, jossa on vain pohja ja lohiseos.
- Vuoraa muotti kelmulla, niin irrottaminen on helpompaa tai burgerin voi rakentaa vaikka lasiin.
- Laita jääkaappiin vähintään 15-30 minuutiksi.
- Koristele
1 comment
Heip! Vitsit näistä tuli hyviä, kiitos loistavasta reseptistä! Postasin ohjeen myös blogiini ja laitoin linkin sivuillesi. 🙂
http://ellanreseptikirja.blogspot.fi/2014/09/juhlava-lohileivos.html