Viinityyppi: Punaviini
Rypäleet: Sangiovese 90 %, Merlot ja Syrah 10 %
Maa: Italia
Hinta: 19.98 € Alko
Avaa ilmaantumaan muutama tunti ennen avaamista
Tuoksu: Kirsikkaa, suklaata, yrtteja
Maku: Keskitäyteläinen, pehmeästi tanniininen, karpaloa
Ruokaviini lihapadoille, mutta sopii myös pizzalle ja pastalle.
Antinorin viinitalo on kiistämättä Italian tunnetuimpia ja arvostetuimpia viinitaloja. Harvalla suvulla on yhtä pitkä historia viininvalmistajana: Antinorilla on tehty viiniä 26 sukupolven ajan.
Tämän firenzeläisen suvun tarinan viinin parissa katsotaan alkaneen vuonna 1385, kun Giovanni di Piero Antinori liittyi firenzeläiseen viinintekijöiden kiltaan, ” Arte Fiorentinaan”. Tästä lähtien suvussa on katkeamattomasti valmistettu viiniä – kokemusta on karttunut yli kuuden vuosisadan verran.
Talon johdossa toimii nykyään Markiisi Piero Antinori, kolmen tyttärensä Albieran, Allegran ja Alessian avustuksella. Perinteiden kunniottaminen, intohimo viiniin, sen viljelyyn ja maaperään, sekä toisaalta intuitio ohjaavat työtä Antinorin talolla. Sammumaton intohimo ja kiinnostus uusiin kokeiluihin on vienyt Antinorin Toskanasta myös muualle Italiaan; upeita, persoonallisia tiloja löytyy nykyään myös Umbriasta, Piemontesta, Lombardiasta ja Apuliasta.
Viininvalmistamisen taito on viety myös italian rajojen ulkupuolelle, ja Antinori omistaa viinitiloja myös Yhdysvalloissa, Chilessä, Maltalla, Unkarissa ja Romaniassa.
Erityistä mainetta Antinori on niittänyt mm. upeilla supertoskanalaisilla viineillään Tignanellolla ja Solaialla. Talon filosofia kuitenkin korostaa, että jokainen viini, hintaluokasta ja alkuperästä riippumatta valmistetaan yhtäläisellä huolella, osaamisella ja rakkaudella.
Mukavaa viikonloppua hellan ja viinilasin välistä!
2 comments
Peppoli on suosikkitoscanalaisia Alko valikoimasta!
Maistui monikäyttöiseltä ja hyvältä eli en ihmettele yhtään 🙂