Viinityyppi: punaviini
Rypäleet: Primitivo, Montepulaciano, Merlot, Nero d`Avola
Maa: Italia
Hinta: 11,50€ Alko
Tuoksu: Lämmin, kahvia, savua
Maku: Täyteläinen, tasapainoinen, keskitanniininen, viikunaa, kirsikkaa
Kokeilimme viiniä peuranmaksan kanssa ja yhdistelmä oli oivallinen. Viini menee myös sellaisenaan, mutta varmasti pizzan, pastan ja liharuokien kera.
Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882. Angiolo Piccini perusti pienen, vain 7 hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään.
Noista päivistä alkaen on Piccinin perheen johtotähtenä ollut Angiolon intohimo viininvalmistukseen. ”kyse ei ole siitä kuinka paljon tekee, vaan siitä kuinka paljon intohimoa on tekemisessä”. Tätä ideologiaa seurataan edelleen yli 125 vuotta myöhemmin jo neljännessä sukupolvessa. Viinitalo on kasvanut jo 400 hehtaaria kattavaksi ja yhdeksi tunnetuimmiksi toscanalaisista viinitaloista maailmalla.
Tänä päivänä Piccini käsittää neljä erillistä tilaa jotka kaikki sijaitsevan Toscanan pääviinialueilla. Castellinan Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi yritykseen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa.
Viinin etiketissä oleva kompassiruusu kuvaa neljää eri rypälettä ja neljää eri viinialuetta. Nimensä se on saanut latinankielisestä sanasta Memŏro ”muista” Italia.
(Lähde: maahantuoja)
Jos haluat joka perjantaisen viinivinkin, niin klikkaa tykkäys facen puolelle.
Mukavaa viikonloppua hellan ja viinilasin välistä!
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
Aikaisempia viinivinkkejä voit lukea täältä.