Viinityyppi: punaviini
Rypäleet: 70 % Corvina, 25 % Rondinella, 5 % Corvinone
Maa: Italia
Hinta: 17,98 Alko
Avaa muutama tunti ennen nauttimista
Tuoksu: Runsas, mausteinen, lakritsia. Maku: täyteläinen ja runsas.
Maistuu riistan, naudanlihan, lihapatojen ja juustojenkin kera. Luulenpa, että tämä tulee olemaan yksi jouluviineistämme savustetun peuran kanssa.
Ripasson valmistuksessa hyödynnetään jo kertaalleen puristettuja Amarone-viinin rypäleitä. Kun Amaronen rypälemäskiä lisätään Valpolicella-viinin joukkoon, viiniin saadaan Amaronen piirteitä, mutta viini säilyy kepeänä. Ripasso-viinejä kutsutaan usein nimellä Pikku-Amarone.
Tämä viini valittiin Viini-lehden vuoden viiniksi.
YouTube pätkästä pääsette katsomaan mitä kaikkea Tommasin tilalta löytyy. Ihana paikka, olisin aivan valmis lähtemään lomalle tänne.
Tästä pääset Tommasin viinitalon sivuille.
Hups! Melkein unohtui. Mitä tänään kuunneltaisiin Tommasin Ripasson kanssa?
Michael Buble – White Christmas
Lumista viikonloppua hellan ja viinilasin välistä!
2 comments
Hei,
Päädyin sivullesi hieman samankaltaisten blogi-nimiemme seurauksena. Ja heti ensi selauksella osuu silmiini lempiviinini, jota täällä USA:ssa viikko takaperin yritin metsästää, huonolla menestyksellä. Toki tätäkin, ynnä muita ripasso -viinejä täältäkin löytyy, mutta viinikauppojen valikoimat poikkeavat kovasti toisistaan, ja pitäisi ensin löytää se oikea viinikauppa…
Kiitos mukavista lukuhetkistä ja kauniista visuaalisesta ilmeestä blogissasi!
terveisin
Tuulevi
NYkin ja hellan välissä
Hei Tuulevi, pitääpä käydä tutustumassa blogiisi 🙂 Toivottavasti löydät Tommasia vielä jouluksi tai ehkä sinun pitää ottaa Tommasin sijasta pullo jotakin hyvää Amaronea 🙂 Oikein ihanaa joulua sinulle!