Pieni poikkeus viinivinkkeihin 🙂
Alkaa tämä helle vaikuttamaan. Punaviini on aivan liian vahvaa ja kuumaa. Valkoviini liian voimakasta. Rosé vielä menettelee. Ehdoton pelastaja on kuitenkin Pastis, pitkän veden kanssa nautittuna, kohtuudella, Ranskalaiseen tapaan.
Ensimmäinen muistikuvani Pastiksesta on syntynyt Peter Maylen kirjojen kautta. Ahmin kaikki kirjat yhden kesän aikana. Kirjat ovat aivan loistavia ja mielenkiintoni heräsi, “mitä Pastis on?” Salmiakin vannoutuneena ystävänä olin myyty, täydellinen iltadrinkki helteeseen. Suomessa kun näitä helteitä ei kovin usein ole ollut, on myös Pastis unohtunut. Tämä kesä on antanut meille suomalaisille kaikki mahdollisuudet totuttautua Ranskalaiseen elämäntapaan, ainakin sään puolesta.
Nyt kirjojen lukemisesta on kulunut hetki ja suunnittelen uutta lukukierrosta. Suosittelen kirjoja kaikille ruoan, Ranskan ja estetiikan ystäville ja Pastista tietenkin kaikille kokeilunhaluisille kulinaristeille 🙂
Pastis-drinkki
1 osa Pastista
5 osaa vettä
5 jääpalaa
Ihanaa trooppisen lämmintä viikonloppua hellan ja viinilasin välistä!
2 comments
Pastis on kyllä ihan oma juttunsa, mä en ehkä vielä ihan ole päässyt sen kanssa sinuiksi. 🙂 Vaatii ehdottomasti nuo jääpalat mukaan.
Meillä nautiskellaan joka kesä valkoista portviiniä tonicilla:
http://soppakellari.blogspot.com/2008/07/kiva-kesdrinksu.html
Ihanaa viikonloppua!
Hei Tusla, taitaa tuo Pastis jakaa mielipiteitä aika hyvin. Joskus se vaan maistuu niin hyvältä! Ihanaa kesän jatkoa. Tutkin tuon portviini drinksun 🙂