Tein muutama päivä sitten edellisen päivän perunoista perunasalaattia marinoidun paahtopaistin ja vinegretin kanssa. Olin vallan unohtanut miten hyvää kotitekoinen perunasalaatti on. Loput salaatit olivat mukana lasten jazzeilla piknikeväänä. Salaatti oli aika miedon makuinen eli siihen olisi voinut lisätä vielä kapriksia tai rippasen enemmän suolaa, mutta muuten hyvä yhdistelmä. Taidan tehdä uuden annoksen loppuviikoksi kun lähdetään jazzailemaan.


Perunasalaatti
Ainekset
- 1 kg uusia perunoita hyvin pestynä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1,5 dl majoneesia Hellman´s
- 1,5 rkl täysjyväsinappia
- 3 sellerinvartta
- 0,5 dl ruohosipulia
- 1 rkl silolehtipersiljaa
- sormisuolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Keitä perunat kypsiksi suolavedessä. Anna perunoiden jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Laita kulhoon ja ripottele päälle viinietikka. Sekoita varovaisesti. Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään. Lisää perunapalat, sellerinpalat, ruohosipuli ja persilja ja sekoita varovaisesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
(Resepti: hieman muutettuna Grillimestari -kirjasta)