Ranskalaiset osaavat ruoanlaiton, edes paistinperunat eivät ole paistinperunoita vaan potatoes á la lyonnaise. Tosin tässä reseptissä käytetään syntisen paljon voita ja tulos on sen mukainen – suorastaan erinomainen. Teimme näitä Viinipäiväntasauksessa pihvien kanssa ja kaikki tykkäsivät äärimmäisen paljon, nämä eivät myöskään tuntuneet ollenkaan arkisilta paistinperunoilta vaan juurikin niin ranskalaisilta kuin reseptikin. Alkuperäisessä reseptissä nämä valmistetaan uusista perunoista, mutta niitä ei ollut vielä saatavilla, joten vanhatkin käyvät. Persilja on ehdoton must tässä reseptissä ja sitä saa olla runsaasti.
Tämäkin resepti on A kitchen in France Mimi Thorissonin -keittokirjasta, joka on täynnä toinen toistaan parempia ranskalaisia herkkuja.
Perunat á la lyonnaise
Ainekset
- 1 kg perunoita kuorittuna
- 150 g voita
- suolaa ja pippuria myllystä
- 2 sipulia ohueksi siivutettuna
- Iso nippu lehtipersiljan lehtiä hienonnettuna
Valmistusohje
- Keitä perunoita n. 10-15 min koosta riippuen. Kaada kuuma vesi perunoista ja jätä perunat siivilään ja jäähdytä ne juoksevalla kylmällä vedellä. Anna jäähtyä vielä hetki ja leikkaa perunat n. 3-4mm siivuiksi.
- Laita isoon paistinpannuun 2 rkl voita, neljännes perunoita ja paista n. 6 min tai kunnes ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle. Paista loput perunat samalla tavalla. Käytä paistamiseen n. 120 g eli 8 rkl voita kokonaisuudessaan.)
- Paista toisessa pannussa 2 rkl voita ja lisää sipulit. Paista kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Laita kaikki perunat pannuun ja lisää sipulit ja sekoita. Paista vielä 5 minuuttia. Siirrä perunat ja sipulit uuninkestävään vuokaan ja laita ne uuniin 180-asteeseen n. 10 minuutiksi.
- Sekoita persilja sekaan ja tarjoile. Nauti vaikka pihvin kera.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
1 comment
Aivan huippuresepti perunoille, hyvin kerrottu, kiitos. Söin näitä viimeksi 10v sitten Irlannissa ja olin jo unohtanut. Wau
Terkuin Timppa