Jotakin hyvää lihaa, jotakin itämaista ja kesäistä. Siitä se ajatus taas lähti ja tulos on mitä maistuvin, vaikka itse sanonkin. Mansikat pitää jättää hieman paksummiksi siivuiksi, näin syöminen sujuu hyvin tai voisihan näistä aineksista rakentaa salaatin pikkuiseen lasiin eli tilanteen mukaan.
Lihaksi otin peuran sisäfilettä, joka sopi hienostuneelta aromiltaan tähän loistavasti. Vaikka marinadissa onkin itämaisia vaikutteita, ei se mielestäni peitä peuranlihan nyansseja. Wasabimajoneesi ei myöskään ole niin kovaa kamaa, kuin ennalta voisi ajatella. Kokonaisuudessaan siis hyvä combo viinin kanssa.
Jos peuranlihaa ei ole saatavilla käy naudan sisäfile myös hyvin. Sitä pitää paistaa vain hieman pidempään, medium olisi hyvä.



Peuraa ja mansikoita wasabimajoneesilla
Ainekset
- 300 g peuran sisäfilettä
- sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
Marinadi
- 2 rkl mirin riisiviiniä
- 3 rkl soijaa
- 5 g kuorittua inkivääriä hienoksi raastettuna
- 1 rkl sokeria
Wasabimajoneesi
- 1 keltuainen
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl wasabitahnaa
- n. 1 2 dl rypsiöljyä
- Mansikoita
- Basilikaa
Valmistusohje
- Paista pinta kauniin ruskeaksi grillissä tai valurauta pannulla ja laita folioon vetäytymään 10 minuutiksi. Peuran sisäfileet ovat hirvittävän pieniä eli eivät vaadi tämän pidempää paistamista.
- Tee marinadi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Leikkaa fileet ohuiksi siivuiksi ja laita marinadiin vähintään muutamaksi tunniksi, yön yli olisi paras.
- Tee majoneesi huoneenlämpimistä aineista. Sekoita sauvasekoittimella kapeassa korkeassa kulhossa keltuainen, valkoviinietikka ja wasabitahna. Lisää öljyä hieman sekaan ja sekoita koko ajan. Lisää öljy tasaisena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Kun seos on sopivan paksua lopeta öljyn lisäys.
- Leikkaa mansikat siivuiksi, älä tee liian ohuita. Laita päälle majoneesia ja marinoitua peuranlihaa. Koristele pienillä basilikan lehdillä.