Kun kauppaan tulivat ensimmäiset parsat, niin samaan aikaan ne ilmestyivät myös meidän jääkaappiimme. Niitä syödään niin kauan kuin kiintiö tulee täyteen ja joka vuosi kiintiö tuntuu venyvän pidemmälle ja pidemmälle. Lempparilisukkeeni on ehdottomasti hollandaisekastike, jonka teen pikaversiona juuri ennen parsojen valmistumista. Samainen kastike sopii myös kalalle ja muillekin kasviksille. Kannattaa kokeilla, mutta muista älä lämmitä kastiketta jälkikäteen – siitä tulee munakokkelia. Olen joskus kokeillut sitäkin.
Parsaa keitetään, grillataan, laitetaan risottoon, tehdään salaattia tai mitä ikinä tuleekin mieleen kokeilla. Olen lopettanut puumaisen varren kuorimisen, taitan vain kovan kohdan pois. Parsa katkeaa juuri oikeasta paikasta ja puumaisen osan voi heittää pois. Näin pöydässä ei ole ikäviä puumaisia yllätyksiä.



Pikahollandaise
Ainekset
- 115 g voita
- 2 kananmunankeltuaista
- 1 rkl vettä
- 1 rkl sitruunanmehua
- suolaa
Valmistusohje
- Sulata voi kattilassa.
- Laita korkeaan ja kapeaan astiaan keltuaiset, vesi ja sitruunanmehua. Sekoita seos sauvasekoittimella ja kaada kuuma voi yhtenäisenä nauhana pikku hiljaa sekaan samalla sauvasekoittimella sekoittaen alhaalta ylöspäin.
- Maista ja lisää tarvittava määrä suolaa. Tarjoile välittömästi, äläkä yritä lämmittää jälkikäteen, sillä siitä tulee munakokkelia.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass