Hirveä sushinhimo, mutta ei energiaa väkertämiseen.
Pikasushi pelastaa! Oikeaoppisesti sushiriisiä, sushietikkaa ja pallojen pyöritys, kaikki muu vierelle ja sushit rakennetaan lautasella oman mielen mukaan tai sitten laitetaan kaikki peräkanaa suuhun. Tämä on varmaan virallisesti nigirisushia pikana.
On sitä joskus sushia tehty pidemmänkin kaavan mukaan, mutta tällä kertaa näin ja hyvää tuli. Tämä on pelastavaa kotisushia, jonka saa pikaisesti lautaselle ja silti tai ehkä juuri siksi, se maistuu täydellisen hyvältä.
Saatoi tähän mennä jopa hieman yli tunti, mutta se kannatti.
Sushririisi
Ainekset
Sushietikka (2,5dl valmista lientä)
- 0,5 dl vettä
- 0,6 dl tomusokeria
- 1 dl riisiviinietikkaa
- 0,5 tl suolaa
Sushiriisi
- 5 dl sushiriisiä
- 6 dl vettä
- 1,5 dl sushietikkaa
Valmistusohje
Sushietikka
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi välillä sekoittaen, tällöin saat tasaisen liemen. Kun liemi on kiehunut, jäähdytä.
Sushririisi
- Mittaa riisi ja vesi teflonpinnoitteeseen kattilaan, peitä tiiviisti kannella ja kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Keitä varovaisesti viisi minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä noin 20 minuuttia. Älä missään keittämisen vaiheessa poista kantta, jotta höyry ei karkaa.
- Kaada valmis riisi mahdollisimman laakean astiaan, ja valuta sushietikka lastaa apuna käyttäen tasaisesti riisin päälle. Sekoita liemi riisiin varovaisesti leikkaavin vedoin. Jäähdytä kädenlämpöiseksi viuhkalla tai esimerkiksi paksulla sanomalehdellä.
Lisukkeet
- Kylmäsavulohta tai graavialohta
- Jokiravunpyrstöjä
- Kurkkua
- Porkkanaa
- Retiisejä
- Wasabia
- Soijaa
- Sushi-inkivääriä
Tonnikalatahna
- tonnikalaa ja hyvää majoneesia (Hellman´s) sekoitettuna sopivassa suhteessa
Avokadotahna
2 avokadoa
2 tl wasabitahnaa
2 rkl creme fraichea
1 sitruunan mehu
suolaa maun mukaan
Sekoita avokadonliha kaikkien aineksien kesken blenderissä tasaiseksi ja mausta suolalla.
Seuraava vaihe, dippaile sushipallerot wasabi-soijakastikkeeseen juuri sellaisena kuin itse haluat, joko täytteen kanssa tai ilman. Helppoa kuin heinänteko. Pallerot olivat oivan makuisia vielä seuraavanakin päivänä, joten saimme lounassushit samalla vaivalla.
6 comments
Saako Porista jostakin sushia? Vietin siellä pitkästä aikaa kesällä paljon aikaa(pari kuukautta) enkä muista että sushia olisin nähnyt muualla kuin siinä pikakiinalaisessa Isossa Karhussa ja se ei ollut kovin hyvää…mutta hyvältä näyttää sen sijaan tämä sinun "pikasushi":)
Kauppahallissa oleva Maku tekee tilauksesta sushia perjantaisin ja siellä on ollut ihan hyvät sushit. Muutamien kauppojen tiskistä löytyy myös ennen viikonloppua, mutta kauppojen sushit ovat olleet täysin ala-arvoisia. Joten kotiversio peittoaa ne mennen tullen. Tuosta pikakiinalaisen sushitarjonnasta en tiennytkään, pitääpä tarkastaa, jos vaikka laatu olisi parantunut. Kiitos vinkistä 🙂
Onpa hauska idea! Pitää muistaa seuraavissa sushibileissä 🙂
Helppoa ja hyvää 🙂
Nam – tämä sinun blogisi on niin herkullinen, kiitos siitä! Selailin tekstejä läpi. Sana, joka mielestäni kuvastaa hyvin kaikkia julkaisujasi, on… elämänlaatu.
Minäkin aloitin bloggaamisen, käypä kurkkaamassa! Olimme yhteyksissä viime vuoden alkupuolella päätyöni puitteissa, erään reseptikilpailun merkeissä – satutko muistamaan? Pysytään yhteyksissä!
Kiitos <3 Mielestäni elämän pitää olla hyvää arkenakin, eivätkä odotukset saisi aina keskittyä lomiin ja viikonloppuihin. Näin yritän elää, välillä onnistuen ja välillä en 🙂
Meillä on selkeä telepaattinen yhteys, laitoin sinulle sähköpostia noin 5 minuuttia ennen kuin tästä viestistä tuli tieto sähköpostiini. Loistavaa, että aloitit kirjoittamisen. Jään seurailemaan mielenkiinnolla blogiasi.