Menikö se jo? Miten ihmeessä joulu voi kadota näin nopeasti? Kaappi on onneksi vielä herkkuja täynnä, jotka eivät ollenkaan töki, mutta ehkä muotoa voisi vähän muuttaa. Eihän tässä muu auta kuin alkaa arkeen asennoituminen, mutta vähän sellaisella puoliteholla vielä muutaman päivän ajan.
Tänä vuonna joulun kalapöytämme oli entistäkin laajempi eli kaloja on vielä jäljellä, kuten varmaan monella muullakin. Ei siis hätää, jos silakat sellaisenaan alkavat tökkimään. Ratkaisu on tässä.
Käykäähän tänään hakemassa kaupasta sushiriisiä ja sushietikaa. Teette niistä sushipalleroita ja tarjoilette vielä jäljellä olevien kalojen kanssa hieman tuunaten. Jos sushietikkaa ei löydy kaupasta on ohje siihen tässä alhaalla.
Sushietikka
Ainekset
- 0,5 dl vettä
- 0,6 dl tomusokeria
- 1 dl riisiviinietikkaa
- 0,5 tl suolaa
Valmistusohje
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi välillä sekoittaen, tällöin saat tasaisen liemen. Kun liemi on kiehunut, jäähdytä.
Sushiriisi
Ainekset
- 5 dl sushiriisiä
- 6 dl vettä
- 1,5 dl sushietikkaa
Valmistusohje
- Mittaa riisi ja vesi teflonpinnoitteeseen kattilaan, peitä tiiviisti kannella ja kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Keitä varovaisesti viisi minuuttia.
- Siirrä kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä noin 20 minuuttia. Älä missään keittämisen vaiheessa poista kantta, jotta höyry ei karkaa.
- Kaada valmis riisi mahdollisimman laakean astiaan, ja valuta sushietikka lastaa apuna käyttäen tasaisesti riisin päälle. Sekoita liemi riisiin varovaisesti leikkaavin vedoin.
- Jäähdytä kädenlämpöiseksi viuhkalla tai esimerkiksi paksulla sanomalehdellä.
Lisukevaihtoehtoja
- Kylmäsavulohta tai graavilohi
- Marinoituja silakoita
- Mätiä
- Jokiravunpyrstöjä
- Kurkkua
- Porkkanaa
- Retiisejä
- Wasabia
- Soijaa
- Sushi-inkivääriä
Tonnikalatahna tai savukalatahna
- tonnikalaa/savukalaa ja hyvää majoneesia (Hellman´s) sekoitettuna sopivassa suhteessa
Avokadotahna
Ainekset
- 2 avokadoa
- 2 tl wasabitahnaa
- 2 rkl creme fraichea
- 1 limen mehu
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Sekoita avokadonliha kaikkien aineksien kesken blenderissä tasaiseksi ja mausta suolalla.
Seuraava vaihe, dippaile sushipallerot wasabi-soijakastikkeeseen juuri sellaisena kuin itse haluat, joko täytteen kanssa tai ilman. Helppoa kuin heinänteko. Pallerot ovat oivan makuisia vielä seuraavanakin päivänä.
Mikään ei estä kokeilemasta tätä myös kinkun kanssa.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
15 comments
Mahtava tuunausvinkki! Ei ole tilannetta, kun ei hyvä sushi maistuisi 🙂
Niin samaa mieltä 🙂
Kummasti on tässä jouluruokia syödessä alkanut tehdä mieli jotain aivan muuta, kuten sushia tai tulista currya ;). Tää oli hauska ja houkutteleva postaus!
Voi miten hyvältä curry maistuisikaan nyt 🙂
Hih, onpa hyvä idea, jos vaan niitä kaloja jäisi yli :D! Harmi, kun kalat on aina se, mikä ensiksi loppuu. Ehkä pitäisi ottaa nyt vinkistä vääri ja tehdä vaikka rosolli-susheja 😉
Ne tosissaan loppuvat aina ensin, mutta nyt niitä oli todella runsaasti vaikka syöjiäkin oli lähes 10. Sienisalaatti sopi muuten tosi hyvin sushien kanssa 🙂
Olipa hyvä idea joulukalojen jatkokäyttöön! 🙂
Hävikistä herkuksi 🙂
Ihmettelin itsekin, miten se jo nyt meni. Tänään joulukuusi sai kyytä ja sushikin maistuis 🙂
Meilläkin kalat loppui heti ensimmäisenä (oikeastaan jo aattona), niitä saisi olla ensi vuonna enemmänkin! Kiva idea yhdistää avokadoa ja wasabia, tätä pitää kokeilla 🙂
Maistuisi ihan varmasti.
Se on muuten kumma juttu, miten joulu tuntuu joka vuosi menevän nopeammin ja nopeammin.
Hyvä vinkki! Sushi kyllä maistuisi jouluruokien jälkeen!
Joulukalat tuli ja meni, mutta alkoipa tehdä mieli sushia. Tarkemmin sanottuna sushikakkua.
Hauska idea! Mukavaa Uutta Vuotta ja uusia herkkuja!
Kaunis kattaus!