It´s christmas time. KYLLÄ, marraskuussa saa jo alkaa fiilistelemään vaikka sitten raa´an piparitaikinan makuisilla piparikuppikakuilla. Vanhat lukijani muistavat, että minä olen juuri se, joka alkaa kuuntelemaan joululauluja marraskuussa. Rakastan joulun fiilistelyä, joululehtien lukemista, Pinterestin joulukuvien katselemista, jouluglögiä, joululeivonnaisia ja lähes kaikkea jouluun liittyvää. Lahjoja meillä ostetaan hyvin maltillisesti, mutta kaikki muu joulun ympärillä on mieluisaa. Luultavasti tämä kaikki johtuu pimeästä vuodenajasta, jonka ainoa valopilkku on joulu. Minä rakastan tavaratalojen joulumusiikkia, tulen aina niin hyvälle mielelle joulumusiikista. Jouluaattona minulla onkin melkein haikea olo, koska kaikki odotus on ohi. Tässäkin tapauksessa matkalla jouluun on suurempi merkitys kuin itse joululla ja tänäkin vuonna meinaan ottaa siitä matkasta kaiken irti.

Ensimmäiset joulunmakuiset leivonnaiset ovat tehtynä ja samalla ekat piparit paistettuna. Talossa tuoksui joululta. Ilmeisesti en ole ainoa hörhö, koska kaupasta oli piparimauste loppu.
Tämän vuoden ekat joululeivonnaiset olivat piparkakun makuisia kuppikakkuja, joiden kuorrutus on limen kuorella raikastettu. Meheviä, pehmeitä ja ah niin ihanasti joululta maistuvia. Muksut kutsuivat sairaan hyviksi ja söivät kaksi. Resepti on suunniteltu erityisesti meille kaikille raa´an piparitaikinan ystäville.


Tein ensimmäisen kerran kuppikakkuihin vuoat ihan itse. Laatikossani oli vain kirkuvan vihreitä vuokia, jotka eivät mielestäni olleet sopivia näille kuppikakuille. Sen sijaan, että olisin lähtenyt metsästämään kaupasta uusia, tein itse.
Tällä kertaa tein kuppikakkujen vuoat leivinpaperista. Otin sopivan kokoisen lasin, jonka pohja sopi kuppikakkupellin pohjalle. Sen jälkeen laitoin lasin leivinpaperille ja mittasin sen ympärille sopivasti tilaa. Repäsin leivinpaperisuikaleen ja toistin 3 kertaa. Sen jälkeen leikkasin suikaleen kolmeen samankokoiseen osaan ja valmista. Muotoilin vuoan lasin pohjaa vasten ja laitoin vuokaan odottamaan taikinaa. Tässä on myös se hyvä puoli, että näin reunat saa korotettua.



Katso myös
Toffee-omenakuppikakut omenakinuskilla
Vaniljatäytteiset omena-persikkakuppikakut
Vanilja-luumuboston

Piparikuppikakut
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 2,5 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 75 g sulatettua voita
- 1 dl kookoskermaa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl piparkakkumaustetta
- hyppysellinen suolaa
Kuorrute
- 120 g voita pehmeää
- 8 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1-2 limen kuori raastettuna
- 200 g Philadelphia tuorejuustoa
- 2 rkl kermaa
Valmistusohje
- Vatkaa kananmunat, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaaleahkoksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää siihen kookoskerma. Sekoita munaseokseen. Sekoita vehnäjauho ja mausteet ja kääntele seokseen varovaisesti. Laita paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 taikinalla. Laita uuniin n. 20 min 175-asteeseen.
- Vatkaa kaikki kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Jos seos on liian paksua pursotettavaksi lisää muutama lusikallinen kermaa.
- Pursota tai levitä kuppikakkujen päälle.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
7 comments
Voihan taivas mitä kaunokaisia! Seuraavan kerran kyllä teen kuppikakut leivinpaperimuotteihin, todella kiva toteutus. Piparkakkutaikina, nam!
Kiitos, simppelin tyylikkäitä 🙂
Hienoja ja helppo toteutus. Itse käytän muffinipellillä silikonivuokia aina,nyt vois testata tätä toteutusta. Mutta kysymys: onko kookoskerma niin oleellinen makunsa puolesta,vai ajaako tav.kerma saman asian?
Kookoskerma antaa enemmän täyteläisyyttä mutta ei missään tapauksessa ole välttämätön 🙂
Nuo menee ehdottomasti kokeiluun. Mistä olet hankkinut tuon kerrosvadin? Upea
Kerrosvati on minun kirppisostoksiani, mutta taitaa olla Riviera Maisonin. 🙂
Kookoskerma kysymykseen tulikin jo vastaus. Jääkaapissa on kermaa, joka pitäisi käyttää kiireesti. Apukokit voisivat leipoa näitä pikkujoulupöytään jälkkäriksi.