Tänään Iso Muru kruunasi viikonlopun ja kokkaili thaicurrya, joka on aikas pippurista, mutta niin todella hyvää. Tällä kertaa sitä kokeiltiin nuudeleiden kera, mutta riisi on ehdottomasti parempi vaihtoehto. Tälläisella pippurimäärällä on hyvä täräyttää uusi viikko alkuun.
Pippurinen thai curry possusta
Ainekset
- 1 dl kookoskermaa
- 2 rkl punaista currytahnaa
- 3 rkl kalakastiketta
- 1,5 rkl kookos(palmu)sokeria
- 500 g porsaan ulkofilettä suikaleina
- 4 dl kookosmaitoa
- 1 munakoiso kuutioituna
- 7 g viherpippureita 1 pussi kuivattuja
- 1 rkl kuivattua kafferlimen lehteä murskattuna
- 2 punaista chiliä pieninä siivuina ilman siemeniä
Valmistusohje
- Laita kookoskerma wokkipannuun, ja keitä keskilämmöllä n. 5 minuuttia/kunnes kerma on jakautunut (öljy erottuu ja nousee pintaan). Sekoita mikäli alkaa reunoilta ruskistua.
- Lisää currytahna ja sekoita hyvin. Kypsennä muutama minuutti.
- Lisää kalakastike ja kookossokeri ja kypsennä 2 minuuttia/kunnes tummuu.
- Lisää raaka suikaloitu possu ja kypsennä sekoitellen kohtalaisella lämmöllä 7 minuuttia. Lisää kookosmaito ja keitä vielä 5 minuuttia.
- Lisää munakoisot ja viherpippurit ja kypsennä 5 minuuttia.
- Lisää kafferlimen lehdet, sekoita ja ripottele päälle chilit. Tarjoile riisin kanssa.
2 comments
Maukkaan näköinen curry. Nam.
Pippurista pippurista ja niin hyvää 🙂