Aasialainen vinegretti, joka saa sukat pyörimään jaloissa. Vinegretti sopii niin lihalle kuin kalalle ja kruunaa kaiken upeilla mauillaan.
Pomminvarmat -kirja on ruokatoimittaja Mikko Takalan ensimmäinen oma keittokirja, joka paneutuu helppotekoisiin, vaan ei välttämättä arkisiin ruokiin. Monet ohjeista ovat tuttuja Takalan toimittamalta Kauppalehti Option reseptitestipalstalta. Mukana on myös reseptejä ja tarinoita ruokamatkoilta, vanhoja kotiruokasuosikkeja, kokkikavereilta opittua ja satojen keittokirjojen kokoelmasta suodattunutta – yhteensä yli kuusikymmentä pomminvarmaa reseptiä.
Kirja on siis kokoelma, joka sisältää Takalan kotikeittiön vakiorepertuaariin päätyneitä ruokaohjeita. Nimi Pomminvarmat kertoo siitä, että ohjeita on oiottu ja epämääräisyyksiä eliminoitu parhaan mukaan. Reseptit on kirjoitettu niin, ettei tulkinnanvaraa tai -vaaraa ole. Tai niin ainakin pitäisi olla.
Reseptit ovat kattavasti eri maiden keittiöistä.
Nyt pääsivät Mikko Takalan reseptit testaukseen. Olen jo aiemmin tehnyt kirjasta Chili-parsakaalisalaatin, joka jää vakiolisukkeeksi. Ihanat maut! Seuraavaksi on kokeiltava Farangin possua, myös kuuluisa oluttölkkikana on kirjassa hyvin tarkkojen ohjeiden kanssa. Paljon hyviä reseptejä.
Nyt testasin vinegrettin. Kokeilin sitä kanan päälle ja kylmäsavulohen päälle salaattiin, mahdottoman hyvää. Tätä pitäisi olla kaapissa aina.
Aasialainen vinegretti
Ainekset
- 2 rkl valkosipulia hienoksi pilkottua
- 2 rkl inkivääriä hienoksi pilkottua
- 1 chili pilkottuna
- 1/2 dl riisiviinietikkaa
- 1/2 dl soijakastiketta
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1/2 tl seesamiöljyä
- 2 rkl sokeria
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Yhdistä kaikki vinegretin ainekset kannellisessa astiassa ja mausta mustapippurillla. Sekoita hyvin ja laita kylmään.
- Tarjoile lihan tai kalan kanssa.