Miten olen voinut unohtaa porkkanakakun näin moneksi vuodeksi. Sen äärimmäisen mehevän, hillittömän makean ja aivan maailman täydellisimmän porkkanakakun, joka toimii gluteenittomana vähintään yhtä hyvin kuin tavallisenakin. Näin sadonkorjuuaikaan kuuluu tehdä porkkanakakkua. Seuraavalla kerralla yritän tehdä tätä hieman pienemmällä sokerimäärällä, mutta hyvää tämä on ja mehevöityy vain mitä pidempään on jääkaapissa.
Lapset ovat ravanneet jääkaapilla lauantaista lähtien (minä myös) ja nyt kannoin viimeiset palat ulos kuvaukseen. Enää ei ole jäljellä kuin muruset.
Resepti on bongattu joskus aikojen alussa Maku-lehden sivuilta, mutta parempaa en ole koskaan löytänyt enkä enää edes etsi.



Porkkanakakku
Ainekset
- 6 munaa
- 6 dl sokeria
- 6 dl Semper gluteeniton jauhoseos tai vehnäjauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 3 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kanelia
- 9 dl porkkanaraastetta
- 300 g voita sulatettuna
KUORRUTUS
- 150 g voita
- 300 g sulatejuustoa maustamaton
- 4,5 dl tomusokeria
KORISTELU
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja sokeri ja yhdistä kuiva-aineet.
- Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
- Laita korkealaitaiselle uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina siihen.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hieman.
Kuorrutus
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto vatkaimella. Lisää tomusokeri. Varo pöllyämisvaaraa, kun tomusokeri alkaa sekoittua. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Ripottele päälle kookoshiutaleita.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
12 comments
Ihanaa! Vinkkisi noinkin isoon satsiin porkkanaraastetta, miten raastoit?
Laitoin miehen raastamaan 😉
Hyvällä raastimella käy aika nopsaan ja on joka minuutin väärtti!
🙂 Mies- tai lapsityövoiman käyttöön siis, sillä tätä herkkua on saatava.
Ymmärsit yskän oivallisesti 🙂
Herkullisen näköistä:) Porkkanakakku on tosiaankin herkkua:)
Mä luulen, että tästä pitää kehitellä erilaisia versioita niin järjettömän hyvä pohja ja melkein terveellinenkin. Paino sanalla melkein 😉
Ihana porkkanakakku! Niin hyvää vielä muutaman päivän jälkeenkin ja pakastettuna, jos sinne asti riittää 🙂
Kunpa rittäisikin pakastimeen, mutta onpa hyvä syy kokeilla uudenlaista tuunausta tälle 🙂
Oijoi, kokeiluun menee. 🙂
Varoitus! Koukuttaa pahasti 🙂
Itsellä leipomisessa peukalo keskellä kämmentä mutta pitäisiköhän kuitenkin kokeilla. Näytti sen verran hyvältä =)
Oi ihana blogi, löysin tämän vasta 🙂 kiva, että jaat myös juomavinkkejä täällä! Kauniita kuvia 🙂 katsoppa mun uusi ruokablogi erikabastlea.blogspot.se !