Viikonloppuna nautiskeltiin poropiirakkaa. Tein piirakan gluteenittomalla pohjalla, jotta sain itsekin herkutella. Pohjan voi vapaasti vaihtaa tavalliseen, täyteestä tuli oikein onnistunut.
Poropiirakka
Ainekset
Luontaisesti gluteeniton pohja pyörään piirakkavuokaan
- 100 g voita
- 2 dl gluteeniton hieno jauhoseos Semperin
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
- 1/2 dl juustoraaste
Täyte
- 100 g pakasteesta suppilovahveroita myös kaupan tuore herkkusienet käyvät, paista niistä neste pois
- 100 g purjoa
- 2 rkl voita
- 100 g poron kylmäsavurouhe
- 100 g kermajuustoa raasteena
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl creme fraiche
- 4 munaa
- mustapippuri
- suola
- persiljaa
Valmistusohje
- Sekoita suola ja jauhot ja lisää voi paloina, nypi tasaiseksi massaksi. Lisää kylmä vesi ja vaivaa lisää. Pohja on aika ohut eli jos haluat vähän paksumman version tee annos 1,5 kertaisena. Laita pohja taikinakulhossa kylmään ja tee sillä aikaa täyte.
- Paista purjosilppu ja pienistetyt sienet voissa pannulla ja lisää mausteet (ole varovainen suolan kanssa pororouhe on hyvin suolaista). Sekoita kermajuustoraaste, kuohukerma, creme fraiche ja kananmunat tasaiseksi massaksi. Ota piirakkapohja jääkaapista ja taputtele se gluteenittomien jauhojen avulla tasaiseksi piirakkavuokaan. Laita pohjan päälle kylmäsavurouhe, purjo-sieniseos ja viimeiseksi muna-kermaseos. Laita uuniin 200 astetta n. 30 min. Tummuu loppuvaiheessa nopeasti, joten seuraa tilannetta. Koristele persiljalla.