Porsaan luutonta kylkeä, josta syntyy taivaallinen mausteisen makea porsaankylki grillissä. Tuoksut saavat naapuritkin kateelliseksi.
Suomen MM-hopean inspiroimana päätin unohtaa hienostelut sikseen ja tehdä kerrankin kunnon äijäruokaa. Tästä on keveys kaukana ja siksi varmaan maistuikin niin hyvältä. Kevennettyn version voisi nauttia vesimelonin ja ananaksen kera. Äijäversio syödään kotitekoisilla lohkoperunoilla ja kotitekoisella majoneesilla ja ainoa kevennys on aluseksi valittu raparperinlehti, joka on muuten aivan loistava tarjoiluastia. Nämä kuuluu syödä sormin oluen kera, toki punaviinikin sopii.



Grillattua possunkylkeä ja kotitekoinen aioli
Ainekset
- 1 kg possun luutonta kylkeä
Marinadi
- 5 kynttä valkosipulia
- 1 dl soijakastiketta
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 limen mehu
- 1/2 tl chilijauhetta
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Aioli
- 3 murskattua valkosipulin kynttä
- 1 keltuainen
- 2 tl sitruunamehua
- ripaus suolaa
- 2 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
- Siivuta possunkylki ja leikkaa vielä paloiksi, suolaa ja pippuroi liha. Silppua valkosipuli. Sekoita valkosipuli, soijakastike, fariinisokeri ja limen mehu keskenään. Marinoi lihaa n. 1 tunti huoneenlämmössä.
Valmista aioli
- Laita valkosipuli, keltuainen, suola ja sitruunanmehu huoneenlämpöisinä korkeaan ja kapeaan sekoitusastiaan. Lisää hieman öljyä joukkoon ja sekoita sauvasekoittimella, lisää loppu öljy tasaisena nauhana. Jos majoneesista tulee liian paksua, lisää tilkka vettä. Anna makujen tasaatua hetki jääkaapissa.
- Grillaa paloja 45-60 minuuttia alhaisella lämmöllä ritilällä välillä käännellen ja kastikkeella sivellen.
- Tarjoile kotitekoisten lohkoperunoiden kanssa tai vesimeloni- ja ananassiivujen kanssa tai sitten yhdistellen molempia. Äijäannoksen kanssa kuuluu vielä aioli, että rasvaisuus on varmasti taattu.