Ihan mahtava lisuke liharuoille tai ihan vain kasvisruokana ja vähän vaihtelua perinteiseen riisiin. Suhteellisen nopea tehdä ja oikein hyvän makuinen. Ihania syksyn kotimaisia juureksia kaupat pullollaan, nyt kelpaa shoppailla.
![]() |

Punajuuririsotto
Ainekset
- 2 dl risottoriisiä
- 2 punajuurta
- 1 punasipuli
- 2 rkl öljyä
- 3 dl valkoviiniä
- n. 3 dl kana- tai kasvislientä
- 1/2 dl parmesaaniraastetta
- rouhittua mustapippuria
- 25 g voita
Valmistusohje
- Kuori punajuuret ja sipuli. Raasta punajuuret karkeaksi ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa, lisää riisi ja kullota keskilämmöllä, kunnes riisistä tulee lasimaisen kuultavaa.
- Lisää hienonnettu sipuli ja punajuuriraaste, nosta lämpöä ja jatka kuullottamista vielä hetki.
- Lisää kattilaan valkoviini ja keitä sekoitellen. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kanalientä muutamassa erässä aina edellisen imeydyttyä. Sekoita koko kypsennyksen ajan kunnes mehukasta ja puuromaista.
- Lisää lopuksi parmesaniraaste, ripaus mustapippuria ja halutessasi voinokare. Tarjoa risotto heti.
(Resepti: Aidon maun juurilla -kirja)