Ihan mahtava lisuke liharuoille tai ihan vain kasvisruokana ja vähän vaihtelua perinteiseen riisiin. Suhteellisen nopea tehdä ja oikein hyvän makuinen. Ihania syksyn kotimaisia juureksia kaupat pullollaan, nyt kelpaa shoppailla.
Punajuuririsotto
Ainekset
- 2 dl risottoriisiä
- 2 punajuurta
- 1 punasipuli
- 2 rkl öljyä
- 3 dl valkoviiniä
- n. 3 dl kana- tai kasvislientä
- 1/2 dl parmesaaniraastetta
- rouhittua mustapippuria
- 25 g voita
Valmistusohje
- Kuori punajuuret ja sipuli. Raasta punajuuret karkeaksi ja hienonna sipuli.
- Kuumenna öljy kattilassa, lisää riisi ja kullota keskilämmöllä, kunnes riisistä tulee lasimaisen kuultavaa.
- Lisää hienonnettu sipuli ja punajuuriraaste, nosta lämpöä ja jatka kuullottamista vielä hetki.
- Lisää kattilaan valkoviini ja keitä sekoitellen. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kanalientä muutamassa erässä aina edellisen imeydyttyä. Sekoita koko kypsennyksen ajan kunnes mehukasta ja puuromaista.
- Lisää lopuksi parmesaniraaste, ripaus mustapippuria ja halutessasi voinokare. Tarjoa risotto heti.
(Resepti: Aidon maun juurilla -kirja)