Punajuuren ihana makeus yhdistettynä tumman suklaan bitteriin on pettämätön yhdistelmä. Tämähän on lähes terveysruokaa, kun öljynä käytetään kookosöljyä ja päälle laitetaan ketunleipiä. Punajuuri maistuu tässä niin kevyesti, että kukaan ei sitä tunnistanut. Lapsille kerroin kakun ainesosat vasta lautasten tyhjennyttyä, koska tällainen raaka-aine saattaisi vaikuttaa ruokahaluun yllättävällä tavalla, jopa suklaakakussakin.
Päälle ketunleipiä, jotka sopivat maultaan tähän loistavasti eli vielä villiyrttejäkin. Kuusenkerkkä sopisi tähän myös hyvin. Talvella onkin hankalampaa, mutta rosmariinia voisi koittaa.


Punajuuri-suklaakakku
Ainekset
- 200 g tummaa suklaata sulatettuna
- 200 g punajuurta raakaa hienoksi raastettuna
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl kookosöljyä
- ripaus sormisuolaa
- tomusokeria Koristele
Valmistusohje
- Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti munavaahtoon. Sekoita joukkoon juokseva öljy ja punajuuriraaste sekä hieman jäähtynyt suklaa. Lisää pieni ripaus sormisuolaa ja sekoita.
- Paista irtopohjavuoassa 175-asteessa n. 45 min. Koristele tomusokerilla ja tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
4 comments
Kauniin ja niin terveellisen näköinen kakku… varmasti hyvääkin:)
Valitettavan hyvää, taas tuli syötyä aivan liikaa. Kun vielä oppisi, että pala vain ja sitten loput kavereille tai naapurille 🙂
ihanan kuuloinen resepti. menee asap kokeiluun!
Suunnitelmissa kokeilut myös kesäkurpitsalla ja porkkanalla – porkkana-suklaakakku hmmm… onkohan jo liian eksoottista, mutta niiiiin terveellistä taas. Mitenköhän tervettä itselleen valehteleminen on 😉