Viime viikolla tutustuin Sanna Pelliccionin ja Loviisa Kankaan Punajuuri -kirjaan. Jokaisella kasviksella pitäisi olla oma kirjansa. Viime vuonna ilmestyi Kaali -kirja, joka onkin ollut kovassa käytössä. Tänä syksynä tuli Punajuuresta omansa. Toivottavasti ensi vuonna taas yksi kasvis saa omansa.
Kirjan 57 reseptiä on jaoteltu värjäykseen ja hauskanpitoon, alkuruokiin ja lisukkeisiin, pääruokiin, leivonnaisiin
ja juomiin. Kirjassa opetetaan käyttämään myös naatit ja naattiruokien reseptit on merkitty erikseen. Kirja on kaunis, mutta ruokakuvia on käytetty hyvin niukasti. Pidän siitä, että reseptien yhteydessä on kuva tuloksesta ja tässäkin olisi ollut tilaa niille.
Testissä: Suolaan upotetut punajuuret


Suolaan upotetut punajuuret
Ainekset
- 4 punajuurta punajuureni olivat kovin pieniä, laitoin 6
- 2 dl karkeakiteistä merisuolaa riippuu kulhon koosta ja punajuurien määrästä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 150 g vuohenjuustoa tarjoiluun
Valmistusohje
- Asettele punajuuret uunivuokaan ja täytä vuoka merisuolalla. Peitä foliolla ja paista 200-asteessa noin tunti (testaa punajuurien kypsyys tikulla ennenkuin otat pois uunista). Nostele punajuuret suolasta, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Mausta mustapippurilla, valkoviinietikalla ja oliiviöljyllä. Tarjoile vuohenjuuston kanssa.
Vinkit
.
