Palataanpa vielä hieman takaisin Viinipäiväntasauksen menuun ja avataan punaviinikastikkeen resepti. Back to the basics -kausi tuntuu jatkuvan, sillä punaviinikastike maistui hävyttömän hyvältä todella todella pitkän ajan jälkeen. Pitäisi alkaa tutkiskelemaan kastikereseptejä talvea ajatellen ja tehdä vaikka joka viikko yksi uusi kastike viikonloppuna. Kyllähän hyvä kastike nostaa annoksen uudelle tasolle.
Lisäänpä siis listalleni heti Ranskan ruokakulttuuriin tutustumisen jälkeen kastikkeet ja varmasti sopivat saman otsikon alle molemmat. Sitä oikeastaan alkaa vähän odottamaan syksyä (en ole vielä halunnut sisäistää sen tulleen) kun ajattelee mitä ihania herkkuja ehtii tekemään pimeinä ja sateisina päivinä. Ei hassumpaa!

Punaviinikastike
Ainekset
- 1 kpl porkkanaa pieninä kuutioina
- 2 kpl salottisipulia silputtuna
- 1 rkl voita
- 2 rkl sokeria
- 7 1/2 dl punaviiniä hedelmäistä
- 1 rkl tuoretta rosmariinia
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 5 dl kastikepohjaa demi-glace esim. Puljonki
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
- Kuullota porkkanoita ja sipuleita ruskistamatta voissa laakeassa paistokasarissa.
- Lisää sokeri ja anna karamellisoitua hetki.
- Lisää punaviini, rosmariini ja timjami. Anna kiehua melko voimakkaasti. Keitä seosta kasaan niin, että sitä on enää jäljellä puolet. Aikaa menee noin 1/2 tuntia.
- Lisää demi-glace ja anna jälleen kiehua noin puolet kasaan eli puolisen tuntia. Kiehuessaan kastike paksuuntuu.
- Mausta punaviinikastike pippurilla ja suolalla. Tarkista punaviinikastikkeen maku ja siivilöi kattilaan odottamaan.
Resepti: Maku
Kuvassa olevan lämpimän peruna-sieni-kukkakaalisalaatin ohje on täällä.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
3 comments
Aion niin tehdä tuota punaviinikastiketta tulevana viikonloppuna risoton ja karitsan ulkofileen kanssa, NAM! Herkullisia hetkiä sinne : )
Kuullostaa erinomaiselta illalliselta, maistuisi minullekin ja kun vielä joku muu kokkaisi! 🙂
ihania! 🙂