Tein itsenäisyypäiväksi puolukka-suolakinuski juustokakun ja luulen, että tämä samainen kakku saataa päätyä myös joulupöytään, niin sulassa sovussa kaikki maut olivat. Tässä oli yhtä sopuisasti suolaista, makeaa ja hapanta kuin aiemmin tekemässäni sitruuna-lakritsijuustokakussa eli pohjan voisi hyvin toteuttaa suolakekseistä. Gluteenittoman kakun saa kun vaihtaa tavalliset keksit gluteenittomiin digesiivikekseihin tai gluteenittomiin suolakekseihin.
Alkuperäinen resepti Lunni Leipoo -blogista.
Ihanaista viikonloppua!
Puolukka-suolakinuski juustokakku
Ainekset
Pohja
- 140 g Digestive-keksejä tai gluteenittomia suolakeksejä
- 50 g voita
Täyte
- 300 g tuorejuustoa
- 200 g vaniljarahkaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 dl puolukoita
- 2 dl kuohukermaa
- 1/2 dl puolukkamehua
- 4 kpl liivatetta
Kinuskikiille
- 2 dl kuohukermaa
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 1/2 tl sormisuolaa
- 2 kpl liivatetta
Lisäksi
- puolukoita koristeluun
- rosmariinia
Valmistusohje
- Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunalle leivinpaperi. Painele pohjan päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.
- Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sekoita sauvasekoittimella puolukat joukkoon, jätä osa puolukoista sivuun. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, kääntele joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon loput puolukat.
- Mittaa puolukkamehu kulhoon, kuumenna kattilassa kiehuvaksi.
- Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita vispilällä. Kaada hieman jäähtynyt liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
- Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia tai yön yli.
- Valmista kinuskikiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. Sekoita joukkoon suola. Purista liivatelehdistä mehu, sekoita joukkoon.
- Anna kinuskin jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia. Koristele puolukoilla ja vaikka rosmariinillä.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
1 comment
Wow, absolutely fantastic blog.Thank you so much.