Rakkaudesta kotimaiseen kurkkuun ja tomaattiin ja siitä ilosta, että niitä saa kaupoista kohtuuhintaan hyvin tuoreena. Keittiössä tehdään taas simppeleitä ja nopeita kesäruokia, kuten tämä raikas kurkkusalaatti.

Tein kalan kaveriksi raikkaan kurkkusalaatin, jota teemme usein mummonkurkkujen eli hölskykurkkujen sijaan grilli- ja kalaruoan kaveriksi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan niin älyttömän hyvää. Raikastaa mukavasti pihvin tai rasvaisemman kalan.


Raikas kurkkusalaatti
Ainekset
- 2 kokonaista kurkkua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punainen kevätsipuli varsineen tai puolikas punasipulista
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- n. 100 g creme fraichea
- 3 tl sokeria
- 1 dl silputtua tilliä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
- Puolita kurkku ja ota teelusikalla kurkun keskustan pehmyt osa lasiin. Näin salaatti ei muutu vetiseksi vaikka joutuukin hteken odottelemaan syömistä. Pehmys osa kannattaa säilyttää ja tehdä siitä kurkkudrinkkejä tai lisätä veden sekaan muutaman kurkkusiivun kera.
- Siivuta kurkut n. 1/2 cm paksuisiksi paloiksi. Siivuta kevätsipuli ohuiksi siivuiksi ja lisää varret myös palaoina sekaan. Murskaa valkosipulinkynsi veitsen lappeella ja siivuta pieneksi ja lisää sekaan. Lisää valkoviinietikka, creme fraiche, sokeri, silputtu tilli, ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Laita salaatti jääkaappiin hetkeksi, jotta maut tasaantuvat. Tarjoile lihan tai kalan kanssa. Käy myös sellaisenaan salaatiksi, lisää sekaan vaikka fetajuustoa.