Aikamoinen nautinto, kun ulkona on 29 astetta, grilli lämpenee ja lasissa on kylmää viiniä. Raparperipuska on sen näköinen, että taidamme nauttia raparperiherkkuja runsaamman puoleisesti tänä vuonna. Toki tätä on odotettukin pitkään. Muistan lukeneeni, että raparperin siirtämisen jälkeen sen pitäisi antaa levätä 3 vuotta ennen kunnon sadonkorjuuta. Annoin puskan olla 3 vuotta ja kävin naapurissa raparperivarkaissa. Se kannatti, koska nyt puska on aivan valtaisa. Meinaan laittaa raparperia reilusti pakastimeen. Siitä on mukava tehdä piirakoita talvellakin. Osa pitää keittää siirapiksi ja simaakin on jo tehtynä ja paljon paljon muuta.
Viime vuonna tein chili-raparperichutneya ja nyt vähän erilaista. Molemmat sopivat lihan kanssa, hampurilaisen väliin ja jopa juustoille. Rohkeimmat kokeilevat jäätelölle. Open burgeriin laitettiin viime kesänä chutneya. Tänä vuonna kokeillaan tällä. Tämä on hyvin voimakkaasti balsamicoinen, joten siitä pitävälle voimakas makuelämys. Chiliä jokainen saa laittaa oman sietokykynsä mukaan.


Raparperi-inkiväärichutney
Ainekset
- 1 litra raparperi tuoretta pilkottuna 1cm vahvuisiksi paloiksi
- 2,5 dl fariinisokeri
- 1,25 dl balsamiviinietikkaa
- 1 rkl chilihiutaleita oman maun mukaan
- 1 rkl inkivääriä tuoretta hienonnettuna
- 2 tl mustapippuria
Valmistusohje
- Laita kaikki ainekset kattilaan.
- Nosta lämpöä hitaasti ja keitä kunnes raparperi on muhennettu ja nestettä on jäljellä, mutta seos on paksuuntunut n. 30 minuuttia .
- Kaada ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass