Tiedättekö hetken keväällä ,kun on vain aivan pakko saada raparperipiirakka? Onneksi muistin omenapiirakkani, jonka tein tällä samalla huippuhyvällä kaurapohjalla. Tämä on siis myös gluteeniton. Samaa reseptiä hyväksi käyttäen, syntyi raparperi-vaniljapiirakka. Lakritsi tuli mieleeni vasta paiston aikaan ja miten hyvin se sopikaan kirpeän raparperin ja makean vaniljan kanssa jälkikäteen lisättynä. Tämän parempaa raparperipiirakkaa en muista syöneeni, ihan heittämällä piirakoiden parhaimmistoon. Näin vaatimattomasti sanottuna. Lakupiirakka rules!
Raparperi-vaniljapiirakan pohja on hieman tahmea levitellä pellille, mutta älkää hermostuko. Tästä tulee kokonainen pellillinen, joka katoaa sellaisella vauhdilla, että pienempää määrää ei vain voi tehdä. Jos lakritsi ei sovi makumaailmaasi, jätä se vain pois, mutta suosittelen kokeilemaan Jos teet piirakan gluteenittomasti, muista käyttää myös gluteenitonta lakritsia. Thaibasilikan upea aniksen maku kruunaa tämän piirakan, mutta sekään ei ole välttämätöntä, mutta tätäkin suosittelen kokeilemaan. Hyvää ihan sellaisenaankin!
Kertokaahan mitä tykkäsitte raparperi-vaniljapiirakasta, jään mielenkiinnolla odottamaan!
Jos laitatte instaan kuvia, niin tägätkää IG tilini @hellanjaviinilasinvalissa siihen, näen mitä olette tykäneet. www.instagram.com/hellanjaviinilasinvalissa


Raparperi-vaniljapiirakka lakritsilla
Ainekset
- 300 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 6 dl kaurajauhot käytin Lidlin kaurajauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte
- 4 dl kevytmaito
- 2 ps vaniljakastikejauhe blå bland
- n 600 g raparperi paloina
- 1-2 rkl sokeria
- kanelia
Koristeeksi
- lakritsi gluteenitonta tarvittaessa
- thaibasilika sopii maultaan upeasti tähän
Valmistusohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään: jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita kuiva-aineseos taikinaan. Levitä taikina veitsen ja nuolijan avulla leivinpaperille pellille. Älä menetä hermojasi, vaikka se onkin tahmeaa.
- Sekoita maito ja vaniljakastikepussit vispilällä sekoittaen. Laita jääkaappiin n. 10 minuutiksi. Kuori raparperit ja leikkaa viipaleiksi. Levitä pohjan päälle vaniljakastike ja sen päälle raparperinsiivut. Ripottele päälle sokeri ja kanelia. Paista uunissa 200-asteessa noin 30 minuuttia. Koristele lakritsilla ja thaibasilikalla.
Jos haluat tehdä tämän omenoilla, löydät reseptin tästä
https://hellanjaviinilasinvalissa.fi/2018/08/kaura-omenapaistospiirakka.html
Muita hyviä piirakkareseptejä kokeiluun:
Omenapiirakka kookoksella
Klassinen ranskalainen omenatorttu

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
2 comments
Onpa hauskat makuyhdistelmät! Tuota thaibasilikaa on pakko kokeilla 😉
Thaibasilika on ihan huippu tässä, toki muutenkin ihan mahtava yrtti 🙂