Muutama viinipäiväntasauksen ruoista on jäänyt vielä tänne kirjoittamatta. Alkuun nautittiin ravunpyrstöcocktail. Olen ilmeisesti taantumassa takaisin 80-luvun ruokiin, kun tällaisia klassikoita ilmestyy. Viime viikolla mokkapaloja alias masaliisaa ja sitä ennen rapucocktailia. Ensi viikolla varmaan nakkitangot.
Tämä tehtiin hieman uudella ajatuksella, yhdistelin paria eri reseptiä ja lopputulos oli tosi onnistunut, eikä yhtään 80-lukulainen ja sitä paitsi 80-luvussa ei ollut mitään vikaa vai mitä? Inpisreseptini oli Tomi Björckin Huippukokin kotiruokaa-kirjasta, niin se on oltava hip!
Avokadopyree toimii ihan tuollaisenaankin dippinä maissilastuille tai leivänpäälle tai salaattikastikkeeksi, oikeastaan melkein mihin vaan. Tässä tapauksessa se yhdistetään rapucocktailiin.
Rapucocktail
Ainekset
- 1 punasipuli mahdollisimman pieninä paloina mutta veitsellä tehden, ettei tule kitkerää
- 1 limen mehu
- loraus hyvää oliiviöljyä
- 1 ruukku korianteria
- 1 kananmuna pieninä paloina
- 1 kypsä peruna pieninä paloina
- 1 prk ravunpyrstöjä suolaliemestä valutettuna
Avokadopyree
- 1 avokado
- 3 rkl ranskankermaa
- 1 limen mehu
- 1 tl wasabitahnaa
- suolaa
- maissilastuja
Valmistusohje
Rapucocktail
- Sekoita kaikki ainekset. Lisää sekaan limen mehu ja sekoita varovasti nostellen.
Tee avokadopyree.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi. Laita tarjoiluastian pohjalle avokadopyreeta, päälle rapucocktailia ja tarjoile maissilastujen kera.