Blogeissa on nyhdetty possua jo vähintään pari vuotta. Näistä lukuisista nyhtöpossuresepteistä intoutuneena Iso Muru päätti kokeilla nyhtöpeuraa ja siitähän tuli aivan loistavaa. Tätä on syöty pastan kanssa, edellisiltana rakensimme nyhtöpeurasta hampurilaiset ja se taitaa taipua oikeastaan mihin vaan, kuten nyhtöpossukin. Pastaan ei tarvittu mitään muuta joukkoon, lientä oli sen verran pohjalla. Päälle hieman parmesania ja annos oli syöntikunnossa.
Liha ei peloistamme huolimatta kuivahtanut uunissa, vaikka riista aika rasvatonta onkin. Resepti on bongattu ja otettu käyttöön hieman muunneltuna Parempi pyy padassa -kirjasta.
Seuraavaksi pitää kokeilla hieman makeampaa, itämaista versiota.

Nyhtöpeuraa
Ainekset
- n. 1 kg peuran lapaa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 sellerin vartta
- 1 iso porkkana kuutioituna
- 1 iso palsternakka kuutioituna
- 1 appelsiinin kuori raastettuna
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 dl punaviiniä
- 1 dl lihalientä
- 2 laakerinlehteä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
- Hiero suolaa ja pippuria lihan pintaan.
- Ruskista liha padassa molemmilta puolilta. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, pilkotut sellerinvarret, porkkana sekä palsternakka ja kuullota hetki.
- Lisää lopuksi raastettu appelsiinin kuori, timjami, tomattimurska, laakerinlehdet, lihaliemi ja viini. Hauduta kannen alla 150-asteessa yön yli.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Riivi pala haarukalla ja leikkaa vielä puukolla pienemmäksi, jos tarvetta on.
2 comments
oi että miten ihanalta kuulostaakin! meillä on nyhdetty viime aikoina ankkaa ja pian lammasta, mutta kyllä peura on sellaista herkkua että meillekin kelpaisi… :-)!
Lemppaririistaa minullekin. Mitäköhän sitä seuraavaksi nyhtäisi, kun Jenni nyhti uudessa kirjassaan jo kanankin.:)