Pääsiäinen oli herkuttelua, mutta yksi herkuista oli ylitse muiden – Rosvopaisti. Minulla ei ole käynyt mielessäkään rosvopaistin tekeminen uunissa, mutta onneksi Hesarin ruokatoimittajalla oli. Löysin reseptin Kuukausiliitteen keittokirjasta.

Pakastimeemme oli jäänyt viime pääsiäiseltä karitsan viulu ja yhteistuumin Ison Murun kanssa päätimme rakentaa rosvopaistin. Perjantaina sulatetuun karitsan viuluun tehtiin viilto ja siihen laitettiin mausteen ja samalla lihan pintaan hierottiin mausteita. Viulu jääkaappiin ja sunnuntaiaamuna leivinpaperiin, sanomalehteen ja folioon kiedottuna uuniin.
Liha oli saanut hyvin makua, pehmeää yrttisyyttä. Kastikkeeksi olisi sopinut bernaise tai sienikastike, mutta me päädyimme nauttimaan lihaa juuresten ja valkosipulimajoneesin kanssa, joka myös oli hyvä valinta.



Rosvopaisti
Välineet
- leivinpaperia
- 2 sanomalehden aukeamaa
- foliota
- paistinarua
Ainekset
- 1 karitsan viulu
- 1 valkosipuli
- 6 rosmariinin oksaa
- 1/2 punttia timjamia
- 1 sitruuna
- 3 rkl merisuolaa jauhettua
Valmistusohje
- Kuori valkosipulinkynnet ja pilko pieniksi. Kuori kuorimaveitsellä sitruunasta kuoret. Sekoita suolan kanssa kulhossa hienonnettu valkosipuli, sitruunankuoret ja nypityt yrtit.
- Tee viulun keskiosaan viilto pituussuunnassa, jotta saat maustetuksi lihaa myös sisältä. Hiero yrttisuola kauttaaltaan lihan pintaan ja sisään. Nosta liha kylmään ja anna marinoitua vähintään kolme tuntia.
- Kääri viulu ensin leivinpaperiin, sitten sanomalehteen. Sido paperi kunnolla kiinni paistinarulla, ja kastele sen jälkeen sanomalehti vedellä märäksi. Kääri koko paketti kaksinkertaiseen folioon ja nosta vuokaan tai pellille.
- Kypsennä viulua 150 asteessa ensin kaksi tuntia, minkä jälkeen laske lämpötila 100 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä kuusi tuntia.
————————–
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
3 comments
Voih, rosvopaisti on ihan parasta lammasta. Teemme sitä joka juhannus perinteisesti maakuopassa. Eipä ole tullut mieleen, että sen voi tehdä uunissakin. Kiva kun vinkkasit.
Mun pitää myöntää, että en ole itse tehnyt sitä koskaan maakuopassa. Aina joku muu on hoitanut homman, mutta ehkä ensi kesänä mökillä 🙂
Minkä kokoinen viulu oli?? Eli miten paistoaika täsmäisi 3kg viululle?