Lisää lounassalaatteja. Tämä oli jo sen verran ruokaisaa, että pitää nälän loitolla varmasti pidempäänkin. Nyt kun tämä Suomen suvi alkaa jatkossa olemaan kuin Välimeren maissa, pitää meidän opetella keventämään ruokavaliota ja ehkä vähentämään hiilihydraatteja näin lounasaikaan, jaksamme näin tehdä ruokailunkin jälkeen töitä. Toiveajattelua saattaa joku sanoa, mutta olen vakaasti sitä mieltä, että saamme jatkossa ihanan helteisiä kesiä. Positive thinking!
Pekoni-mozzarellasalaatti
2 annosta
Salaattikastike:
3 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl valkoviinietikkaa
1 tl maustamatonta jogurttia
0,5 tl Dijon-sinappia
merisuolaa
mustapippuria myllystä
Salaatti:
Jääsalaattia revittynä
1 pkt pekonia
2 tomaattia
2 kokonaista mozzarellaa
Kurpitsansiemeniä
Tee salaattikastike, sekoita kaikki ainekset hyvin. Paista pekoni. Laita pekonit kylmälle pannulle tai grilliin ja paista rapeaksi. Laske talouspaperille kuivumaan ja leikkaa paloiksi kun ovat jäähtyneet. Revi salaatti lautasille, lisää tomaatit ja mozzarella. Ripottele pekonit sekaan. Kaada salaattikastike päälle ja koristele kurpitsansiemenillä.