Joulupöydässämme oli myös lihapullia, epäluuloinen tyttäremme kun ei vielä ole kehittynyt kulinaristiksi. Ei sen puolen, että näissä lihapullissa olisi ollut mitään vikaa. Ne olivat oikein miedon ja pehmeän makuisia. Mieheni rakenteli nämä jouluaattoaamuna ja pyöräytti perään vielä ruskean kastikkeen. Tämäkin resepti oli Perinteistä Joulupöytään -kirjasta.
Jos käytät hirvenjauhelihaa, niin käytä voita reilusti paistaessasi sipulia, hirvenliha on hyvin rasvatonta.
Ruotsalaiset lihapullat
Ainekset
- 700 g sika-nautajauhelihaa
- 1 jauhoinen peruna
- 1 1/2 sipulia
- voita paistamiseen
- 1 dl kermaa
- 1 dl korppujauhoja gluteenittomia tai tavallisia
- 1 muna
- 1 tl fariinisokeria
- 1/2 Knorr Fond du chef-lihaliemi kuutiosta
- 1/2 dl vettä
- 1 rkl soijakastiketta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Keitä peruna ja raasta hienoksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia voissa, kunnes se on pehmeää ja saanut vähän väriä. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele taikinasta lihapullia. Paista lihapullia pienissä erissä voissa paistinpannussa tai jos olet yhtä laiska kun me, niin laitat pullat leivinpaperin päälle ja uuniin 225-asteeseen n. 20-30 minuutiksi.