Joten jatketaan sarjassa helppoa ja nopeaa. Kasviksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista löytyy. Itse pidän ruusukaalista, kunhan se ei pääse menemään liian kypsäksi, mitä kyllä valitettavan usein tapahtuu edelleen. Tällä kertaa lisäsin vielä porkkanoita ja paprikaa. Tämä toimii myös pelkällä ruusukaalilla.
Ruusukaali-porkkanasalaatti
Ainekset
- 300 g ruusukaalia
- 3 porkkanaa
- 1/2 paprika
- valkosipulia oman maun mukaan 1 kynsi
- 1 dl hyvää majoneesia esim. Hellman´s
- suolaa
Valmistusohje
- Leikkaa ruusukaalin kantaa pienemmäksi ja kuori uloimmat lehdet pois. Pese ja kuori porkkanat ja siivuta ne. Höyrytä ruusukaaleja ja porkkanoita n. 10 minuuttia, kuitenkin niin että niihin jää purutuntumaa. Anna jäähtyä hetki. Pienistä paprika ja valkosipuli ja sekoita kaikki kulhossa. Lisää joukkoon n. 1 dl hyvää majoneesia ja ripaus suolaa.
2 comments
Oisko tämä vähän niinkuin ruuskaali-coleslaw? 🙂
Tusla, aivan ehdottomasti juuri se 🙂