Viinipäiväntasaus viettettynä ja kalaa pöydässä. Tällä kertaa mieheni valmisti yrttimajoneesilla kuorrutettua siikaa ja minä sienirisottoa. Siika on sitten loistava kala ja sillä on oma keittokirjansakin, josta olemme kokanneet lähes kaikki ruoat. Miltä kuullostaa sambuca siika tai siikaburger? Kyseinen Rysän Päältä – Siikahyvä ruokakirja on aivan ehdoton kalaruoan ystävälle ja loistava mökkilahja ensi kesäksi.
Ohjeessa siika tarjottiin polentan kanssa, mutta maistui loistavasti myös risoton kera. Ja katsokaa oikeata pikaruokaa ja niin hyvää.

Yrttimajoneesilla kuorrutettua siikaa
Ainekset
- 4 siikafilettä
- 2 dl majoneesia
- 1 dl hienonnettuja tuoreyrttejä
Valmistusohje
- Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja laita ne voidellulle uunipellille. Sekoita hiennonnetut yrtit ja majoneesi. Pursota yrttimajoneesi fileiden päälle tasaisesti. Paista uunissa 200-asteessa n. 10 minuuttia.