Savulohipastaa ja lasillinen kylmää valkoviiniä – juuri nyt ei tule mitään parempaa mieleeni. Ruokaa vain parantaa sen nopea valmistuminen ja silti erinomainen maku. Meillä lapset rakastavat tätä aivan yhtä paljon kuin vanhemmatkin. Ainesosia tietysti muutellaan vähän sesongin mukaan eli jos parsaa ei löydy laitetaan tilalle vaikka kevyesti höyrytettyä tai paistettua fenkolia tai sipulia tai parsakaalia mitä hyvää ikinäkään mieleen tulee. Kerman tilalle voi laittaa myös tuorejuustoja, jos sellaisia on jäänyt kaapin perälle.
Onneksi tuorepastaakin löytyy nykyään myös gluteenittomana ja sitä pitääkin olla aina jääkaapissa valmiina. Helppoa ja hyvää lohturuokaa!
Ihanaa lauantaita, me lähdemme nyt nauttimaan häistä maalaismaisemiin.
Savulohipasta
Ainekset
- Paketti tuorepastaa gluteeniton tai tavallinen
- suolaa keitinveteen
- 1-2 dl savustettua lohta määrä oman mielen mukaan
- 1/2 punttia tankoparsaa
- 2-3 rkl kermaa
- 1/2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
- suolaa
- mustapippuri
- tilliä koristeluun
Valmistusohje
- Keitä tuorepasta paketin ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Napsaise parsoista puumainen varsi pois ja leikkaa parsa suupaloiksi. Nosta pasta lävikköön valumaan. Kiehauta parsan palaset pastan keitinvedessä parin minuutin ajan. Kaada parsanpalaset lävikköön ja vesi pois samalla. Laita pasta ja parsa takaisin kattilaan ja kaada sekaan kermaa, sitruunanmehu, savustettu lohi, kuori, suola, mustapippuri ja maista. Lämmitä nopeasti ja tarjoile tillin kanssa.
Vinkit
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass