Tämä resepti on saanut suuren suosion. Mahtavat tuoksut leijuvat talossa tätä tehdessä. Valitettavasti unohdin tuoreen korianterin kauppaan, se antaa aivan mahtavan loppusilauksen sekä makuun että näköön.
Makkaracurry
4 annosta
1 sipuli
2 kokonaista yksikyntistä valkosipulia
3 rkl oliiviöljyä
3 vihreää chiliä
0,5 tl kuminansiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
0,5 tl curryjauhetta
0,5 tl chilijauhetta
1 tl jauhettua kurkumaa
1 rkl tomaattipyreetä
2 tlk kokonaisia tomaatteja (ei nestettä) tai 500 g tuoreita
1,5 tl suolaa
2 tl sokeria
2 dl kookoskermaa
tuoretta korianteria
Bratwurstia 500g tai muuta täyslihamakkaraa
Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chilit ja poista siemenet ja hienonna. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chilit. Paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Älä ruskista.
Lisää pannulle huhmareessa jauhetut korianterinsiemenet ja kumina, curryjauhe, chilijauhe, kurkuma ja tomaattipyree. Jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää kuutioidut tomaatit ja paista vielä muutama minuutti. Lisää suola ja sokeri.
Lisää kookoskerma ja anna hautua kannen alla 20-25 minuuttia. Sekoita välillä. Jos kastike on liian paksua ohenna vedellä. Lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria.
Paista makkara paloina pannulla tai grillikauden alkaessa laita grilliin. Tarjoile riisin kanssa ja koristele annos korianterilla.
Meillä kaikki laitetaan erikseen kulhoihin riisi, makkara ja kastike. Siitä jokainen kokoaa mieleisensä annoksen. Kastike on myös erittäin hyvän makuinen ilman makkaraa eli sopii hyvin myös kasvissyöjille.