Eihän tässä malta mitenkään odottaa syksyn sienisatoa, joten on pakko ostaa kaupan herkkusieniä ja kun en kiedo niitä pekoniin, teen niistä taivaallisen makuista sienihöystöä pihvin kylkeen. Lapset purnaavat aina välillä, että perunat vaativat kastiketta ja tämä on pommivarma helpotus asiaan, jos ainainen voikastike alkaa kyllästyttämään. Itsekin tykkään laittaa tätä pihvin kylkeen kun lautasella on kukka- ja parsakaalia.
Jatkan siis edelleen simppelillä ja nopealla mökkiruokalinjalla, varsinkin kun täällä tehdään suuria terassinlaajennussuunnitelmia. Selailen Pinterestiä ja visioin Isolle Murulle jotakin kivaa kesäpuuhaa. Saatan joutua aputytöksi, jos vielä kovin kauan jatkan suunnittelua.
Onneksi pakastimessa on vielä hirvenlihaa, jota grillailemme silloin kun en ole torilta hakenut villiä merilohta. Niin hyvää!
Ihanaa torstai-iltaa, täällä Luvialla paistaa täydeltä terältä. Nautitaan näistä kauniista päivistä!



Sienihöystö
Ainekset
- 1 paketti herkkusieniä siivutettuna (200g )
- 1 punainen kevätsipuli tai 1/2 punasipuli / säästä sipulin varret ja lisää lopuksi
- n. 100 g creme fraichea täysrasvaista
- 1 rkl Dijonsinappia maista mikä määrä sopii suuhusi
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
- Siivuta sienet ja sipuli. Kuullota sipulia (ei varsia) hetki voissa ja lisää siivutetut sienet. Paista kunnes neste on haihtunut ja sienet ovat saanet hieman väriä. Kaada creme fraiche sekaan ja lisää Dijonsinappi, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Lisää sipulinvarret tai ruohosipulia ja tarjoile välittömästi.
Vinkit
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
facebook & instagram