Viikonloppua vietettiin ystävien kanssa nauttien syksyisen rustiikkisesta ruoasta. Ison Murun kanssa kokkailtiin sienikeittoa, omena-sipulipossua sienibriossien, rosmariinimajoneesin ja parmesanfenkolin kanssa ja jälkkäriksi syötiin jäätelöä maapähkinä-suklaakastikkeen kanssa.
Sienikeitto oli hyvää ja pieni sherrytilkka antoi juuri sopivan säväyksen. Possu maistui syksyltä, mutta sieniperunabriossit olisivat kaivanneet enemmän suolaa ja ehkä juustoa olisi voinut olla vähemmän, nyt olivat aika tiiviitä. Jäätelön pähkinäinen suklaakastike oli järjettömän hyvää ja äärettömän nopea ja helppo tehdä. Laitan reseptejä pikku hiljaa viikon varrella tulemaan kun saan kirjoitettua ne.
Niin kova nälkä oli, että unohdin kuvauksen kunnes ystäväni huusi “STOP, mitä peliä tämä on kun kuvia ei lainkaan oteta”. Onneksi keittoa oli vielä vähän jäljellä. Mukavaa viikonalkua!


Sienikeitto sherryllä
Ainekset
- 2 sipulia
- 300 g kanttarelleja ja suppilovahveroita pakastettuina
- 2 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta vaaleaa jauhoa
- 7 dl kasvislientä
- 2 dl kuohukermaa
- 125 g Koskenlaskijaa
- suolaa
- ripaus valkopippuria
- 2 rkl kuivaa sherryä
Valmistusohje
- Hienonna sipuli ja kuullota voissa. Lisää sulatetut sienet ja jatka kuullottamista hetki. Lisää jauhot seokseen ja kypsennä muutama minuutti. Kaada kasvisliemi vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää kerma. Hauduta muutama minuutti. Lisää Koskenlaskija pieninä paloina joukkoon. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja sherryllä.
Viininä nautittiin Wolfberger (W)3
Ohje: mukaeltu kirjasta Aidon maun juurilla
3 comments
Onpa herkullisennäköistä keittoa! Sherry ja sienet sopivat kyllä niin hyvin yhteen, että liitto on varmasti makutaivaassa solmittu.
Pieni pikantti loraus tekee todellakin ihmeitä maulle ja siltikin niin yksinkertaista 🙂
Aivan ihanan kuuloista! Valkoviini tuo hyvän lisän sienikeittoon, joten varmasti sherrykin. Enpä ole kokeillut, mutta nyt heräsi mielenkiinto! 🙂