Tämä sienirisotto pitää sienirisottojen ykkössijaa hallussaan. Monenmoista sienirisottoa olemme kokeilleet, mutta loppujen lopuksi palaamme aina tähän. Tämä on paras sienirisotto.
Koska pakastin on edelleen ähky viime vuoden suppissadosta käytettiin risottoon pelkästään pakastettuja suppiksia. Tähän voi laittaa enemmänkin tai vähemmän ja silti se on aina yhtä hyvää. Puhumattakaan, jos tatteja sattuu olemaan saatavilla kuten eräinä onnekkaina vuosina. Yleensä siis laitan sekä tatteja että suppilovahveroita.
Risoton kanssa tarjottiin punajuurisalaattia ja kokonaisena paistettua naudan sisäfilettä. Sisäfileen päälle laitettiin valkosipuli-persilja voinappeja, jotka sopivat just perfect yhteen risoton kanssa. Simppeliä ja hyvää syysruokaa. Tämä tietysti toimii myös ihan sellaisenaankin.
Tutustu myös Mascaropone-sienirisottoon, sieni-chorizorisottoon ja punaviinirisottoon.


Sienirisotto
Ainekset
- 1,5 dl pakastesuppilovahveroita tai tatteja Käytin pakastesieniä. Sienilaatuja voi vaihdella ja myös sienimäärää.
- oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 sitruunan mehu
- 3/4 l kanalientä
- 100 g voita
- 1 punasipuli hienoksi silputtuna
- 250 g risottoriisiä esim. arborio
- 4 cl kuivaa valkoista vermuttia
- 100 g tuoretta raastettua parmesanjuustoa
Valmistusohje
- Paista valkosipuli ja sienet kevyesti pannulla oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunanmehu.
- Sulata puolet voista ja lisää loraus oliiviöljyä. Kuullota punasipuli. Lisää riisi ja pyörittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Lisää kevyen kiehumisen edetessä edelleen kanalientä kunnes riisi on sopivan samettista. Lopuksi lisää loppu voi, runsaasti parmesania ja kuiva vermutti.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass