Nyt sitten jäi siika päälle, kun se vaan on niin hyvää. Kesäiset lämpötilat saavat syömään kevyemmin ja tämän pitkän talven jälkeen se toden totta tulee tarpeeseen. Toivonkin äärimmäisen kuumaa kesää, jos vaikka pysyisin vähän pienempi ruokaisena. Resepti jo aiemmin mainitusta Siikahyvää -kirjasta mukaeltuna.
Piparjuuri-purjo siikapihvit
Siikafile
1 piparjuuri
1 purjo
1 dl kuivaa valkoviiniä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
valkopippuria
Kuullota pieneksi leikattu purjo voissa. Kaada valkoviini päälle ja anna purjon imaista se itseensä. Raasta piparjuuri ja sekoita se purjon sekaan. Sekoita tuorejuusto joukkoon.
Hiero ruodottomaan siikafileeseen suolaa ja valkopippuria. Laita file uunipellille leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin ja levitä päälle purjo-piparjuuri-tuorejuustoseos.
Laita kala uuniin 200-asteeseen n. 15 minuuttia riippuen fileen koosta.