Thaimaassa käyneet muistavat ravintoloiden ihanat kala-annokset. Ei niin kauniit, mutta niin älyttömän hyvät ja juuri sopivan mausteiset. Mitättömän makuisetkin kalat saavat upeat maut eli tähän voi käyttää oikeastaan mitä tahansa vaaleaa kalaa. Sitä mitä Ahti on suonut tai mitä torilta halvimmalla saa. Meillä on kokeiltu sekä kuhalla että siialla ja molemmat ovat olleet täydellisiä valintoja Thaikalaan.
Kun annokset kanssa tarjoilee riisiä saa ihanan liemen valutettua riisin päälle. Vinkkinä, keitä sekä jasmiiniriisiä että täysjyväriisiä samassa kattilassa ja saat kauniin monivärisen riisilisukkeen.

Kokeile myös
Aasialaista kalakeittoa
Thaimaalaista punaista currykeittoa
Panang curry kanalla

Siikaa Thaimaan tapaan
Ainekset
- 2 á 700-800 g siikafilettä ruodottomana
- 2 rkl suolaa
- 2 rkl mustapippuria
- 1 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia vaaleita jauhoja
- 2 banaanishalottisipulia renkaina
- 2 kevätsipulin vaaleat osat hienonnettuna
- 1-2 chiliä oman sietokyvyn mukaan
- 3 rkl inkivääriä raastettuna
- 3 tomaattia lohkottuna
- n. 120 g babypinaattia tuoretta
- 5 dl kanalientä
- 2 rkl kalakastiketta
- reilusti tuoretta korianteria ja kevätsipulin vihreitä osia
Valmistusohje
- Leikkaa siian kylkiin neljä viiltoa ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyöritä kalat jauhoissa ja karista ylimääräiset jauhot pois.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Ruskista kalat molemmin puolin ja siirrä sivuun uunivuokaan odottelemaan kastikeen valmistumista.
- Pyyhkäise pannu kuivaksi talouspaperilla. Lisää öljyä ja kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri lempeällä lämmöllä, kunnes ainekset pehmenevät. Älä ruskista. Lisää joukkoon tomaattilohkot ja pinaatti. Pyöräytä sekaisin ja sekoittele hetki. Lisää kanaliemi ja kalakastike. Kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua, kunnes kastike saostuu hieman.
- Kumoa kastike kalan päälle uunivuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Tarjoile riisin kanssa.