Siikacocktailin ohje on aiemminkin hehkuttamastani Maija Silvennoisen Suomalaisesta Kalakeittokirjasta. Saaristolaisleivän tilalle vaihdoimme ruisnappeja ja pöydässä totesimme, että siikasalaatti olisi pitänyt laittaa suoraan ruisnappien päälle ja tarjoilla sellaisenaan. Jos vieraissa on gluteenitonta ruokavaliota noudattavia, varmista käyvätkö kauranapit tai osta gluteenittomia tilalle.


Siikasalaatti
Ainekset
- 2 dl graavisiikaa
- 1 kypsä peruna kuutioina
- 1 kananmuna hienonnettuna
- 2 rkl majoneesia
- 2 rkl smetanaa
- 1 rkl tilliä hienonnettuna
- 1 rkl pieniä kapriksia hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Sekoita kaikki ainekset ja tarkista maku. Tarjoile ruisnappien päällä, jos haluat gluteenittoman vaihtoehdon tarjoile kauranappien päällä.