Sienileipä on nopea ja täydellinen herkku syksyn pimeitä iltoja piristämään.
Viikonloppuna tattihullu-akka piti hakea erikseen metsästä pois, kun en muuten löytänyt tietäni ulos. Olen tajunnut sienenstyksen terapeuttisen vaikutuksen ja kun talossa on kaksi teini-ikäistä on terapiantarve välillä huutava. Toivon suuresti, että kun olen täyttänyt pakastimen sienillä ja marjoilla talven varalle niin metsä on sisällyttänyt niihin terapiaenergiaa, joka auttaa minut talven yli.
Oikeasti rakastan sieniä niin paljon, että kun ilmaiseksi saa jotakin näin hyvää ja terveellistä, niin en yksinkertaisesti malta pysyä poissa.
Tänä syksynä sienet on paistettu sipulin kanssa. Sekaan laitettu suolaa ja tiristetty hieman sitruunamehua. Ei ole upotettu kermaan, korkeintaan laitettu lusikallinen creme fraichea.
Nautittu pihvin, leivän ja kaiken mahdollisen kanssa.
Aivan käsittämättömän hyvää!


Sienileipä
Ainekset
- 2 tattia tai muita sieniä riippuen koosta, nämä olivat pieniä
- 1/2 sipuli
- voita paistamiseen
- 1 tl sitruunanmehua ei pakollinen
- suolaa
- 4 paahtoleipää paahdettuna gluteeniton tai tavallinen
- voita
- valkosipulia
- parmesania
- 4 siivua ilmakuivattu kinkkua
- timjamia
- rucolaa
Valmistusohje
- Paista sipuli ja sienet voissa. Mausta suolalla ja sitruunamehulla. Paahda leivät. Voitele leivät voilla ja raasta halkaistua valkosipulinkynttä leipää vasten. Jos olet valkosipulin ystävä voit laittaa valkosipulia enemmänkin leivälle. Laita rucola, sienimuhennos ja hieman raastettua parmesanjuustoa leivän päälle. Viimeiseksi vielä ilmakuivattukinkku ja rucola.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass