Yksi syksyn ihanuuksista on keitot. Höyryävän kuumat keitot kaikissa mahdollisissa variaatioissa. Valtava kattilallinen keittoa, joka vain paranee lämmittäessä.
Tällä reseptillä on tehty keittoa jo monta vuotta, enkä yhtään muista mistä se on alunperin ilmestynyt. Tämä on todella maukas arkisoppa ja maistuu lapsillekin. Tästä tulee ruhtinaallisen iso kattilallinen.
Keiton päällä olevat persiljat eivät ole ihan parhaassa terässä, otin ne suoraan pakastimesta. Saksin aivan valtavan määrän persiljaa ja tilliä pakastimeen, jotta talvella ei tarvitse ostaa järkyn kalliita puntteja kuin koristeeksi korkeintaan. Nyt niitä on kiva ottaa pussista ja viskoa keittojen sekaan.


Siskonmakkara-linssikeitto
Ainekset
- voita
- 4 sipulia silputtuna
- 4 porkkanaa paloina
- 200 g selleriä paloina
- 1 kokonainen san solo tai reilusti valkosipulin kynsiä
- n. 2.4l kasvislientä
- 5 dl punaisia linssejä huuhdeltuna
- 2 tl curryä
- 2 rkl oreganoa
- 1/2 sitruunan mehu
- 1,2 kg siskonmakkaroita
- suolaa
- persiljaa
Valmistusohje
- Kuullota kasvikset voissa ja lisää curry, sekoita pieni hetki. Lisää kasvisliemi, kiehauta ja lisää huuhdellut linssit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen 25 minuuttia. Puserra siskonmakkarat kattilaan ja keitä vielä 10 minuuttia lisää. Purista sitruunanmehu sekaan ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa.
